La millor informació del ValènciaCF en valencià

VALÈNCIA BASKET 2020/2021: UN PROJECTE IL·LUSIONANT
,

VALÈNCIA BASKET 2020/2021: UN PROJECTE IL·LUSIONANT

COMPARTIR

728-90

Es compleix un mes des que València Basket va caure a les semifinals del Playoff de la Lliga Endesa davant Kirolbet Baskonia, el guanyador final de la competició. Des d’aquell moment, la direcció esportiva va començar a construir el que serà el segon any consecutiu jugant Eurolliga, la màxima competició continental que va ser cancel·lada l’any passat a causa de la pandèmia mundial de la COVID-19.

El primer pas va ser renovar a Jaume Ponsarnau com a primer entrenador, a la que serà la seua tercera temporada al capdavant de l’equip. El de Tàrrega va tindre moments complicats que van fer al club dubtar de la seua continuïtat, però finalment va complir els objectius i continuarà un any més.

Amb Ponsarnau ja renovat, tocava prolongar els contractes dels jugadors que es vol que continuen en el club. Es tracta de quatre: el francés Louis Labeyrie, Fernando San Emeterio, l’americà Mike Tobey, que va fer una fase final a un altíssim nivell, i el belga Sam Van Rossom, que jugarà la seua huitena temporada com a taronja.

Al capítol d’eixides trobem les de Brock Motum, Jordan Loyd, que jugarà a Estrela Roja, Maurice Ndour, Aaron Doornekamp, a qui Tenerife va oferir un contracte de tres anys difícil de rebutjar, i la més dolorosa, la d’Alberto Abalde al Madrid.

En l’apartat de fitxatges, València ja compta amb totes les noves incorporacions per a la temporada 2020/2021. La primera va ser l’eslové Klemen Prepelic, el màxim anotador de la Lliga ACB la passada temporada, que ve com a substitut de Jordan Loyd. El segon a arribar a València va ser l’ala pivot americà Derrick Williams, un jugador de molta qualitat i físic que ve des de Fenerbahce per a cobrir l’eixida de Motum, que va ser una decepció.

El tercer a arribar a la ciutat del Túria va ser Martin Hermansson, el base islandés de 25 anys que ve des d’Alba Berlín i és un dels millors talents joves d’Europa. Amb Martin, el club té quatre bases en plantilla i vol jugar amb tres, però Quino Colom té contracte i es pot quedar malgrat que no jugue quasi minuts.

Els dos últims a arribar han sigut Nikola Kalinic, un dels millors alers d’Europa, sobretot en l’apartat defensiu, i el jove ala pivot Jaime Pradilla, que ve com a aposta de futur per a completar plantilla, jugar minuts i millorar el seu joc, ja que és un jugador amb sols dènou anys que té molta progressió.

L’afició es troba il·lusionada perquè sembla que el club per fi ha fet un pas avant, confeccionant una plantilla de molta qualitat amb la qual aspirar a tot i, per què no, ha de ser una exigència entrar en Top 8 i revalidar així la seua participació en Eurolliga la pròxima temporada.