La millor informació del ValènciaCF en valencià

Mestalla, testimoni d’una donació de sang de rècord: prop de 1.000 persones
,

Mestalla, testimoni d’una donació de sang de rècord: prop de 1.000 persones

COMPARTIR
330-120

Hui dimarts, 12 de febrer, Mestalla ha sigut testimoni d’una jornada de donació de sang de rècord. Prop de 1.000 persones han donat sang en la Llotja VIP, xifra no aconseguida fins a la data des de l’any 2001, quan va arrancar la col·laboració entre València CF, Fundació VCF i Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana. El Club ha premiat a cada donant amb dos entrades per a un partit de l’equip a Mestalla.

El president del València CF, Anil Murthy, ha volgut agrair en primera persona i en nom del Club l’excel·lent resposta de l’afició blanc-i-negra a la crida per a donar sang a Mestalla este dimarts, on s’ha acostat al migdia. Ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la directora del Centre de Transfusió, Cristina Arbona, el patró de la Fundació VCF José Luis Zaragosí i el director general d’esta, Pablo Mantilla.

La col·laboració entre les entitats va començar l’any 2001. Des d’aleshores, s’han presentat 11.800 donants de sang i quasi 3.500 persones s’han animat a participar per primera vegada. Un èxit fruit del treball conjunt i que, després d’aquest dimarts, suma quasi 1.000 donants més.

És necessari recordar que els hospitals de la Comunitat Valenciana necessiten cada dia la donació de sang solidària de 650 persones per a cobrir les necessitats dels pacients. Pràcticament tots podem ser donants, perquè els requisits bàsics són molt senzills: pesar més de 50 Kg, tindre entre 18 i 65 anys i gaudir de bona salut; a més, no cal acudir en dejú. Per això, una vegada més, el València CF i la Fundació VCF s’han sumat als esforços del Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana per a atendre esta importantíssima necessitat.