ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Un vendaval ofensiu passa per damunt de València Bàsquet (95-80)

Per Fermín Rodríguez · 12 Gener, 2021

Armani Milan no va paréixer afectat per ‘Filomena’, ja que ens va regalar un ‘show’ ofensiu amb Datome com a protagonista (27 punts i 26 de valoració) i va frenar un intent de reacció de València Bàsquet en l’últim quart aconseguint una victòria prou ampla.

Els dos equips van tardar a entrar al partit, però a partir del minut 2 es van succeir una sèrie de triples dels dos conjunts amb millor joc ofensiu de la competició. Un del exbarcelonista Delaney i dos tirs lliures van posar el màxim matalàs per als milanesos en aquest primer acte (15-9, minut 7).

Però com sol ser habitual, els valencians, posats contra la paret, van reaccionar amb defensa i classe. Williams, amb una esmaixada d’esquenes, i una penetració de Hermannsson, marcaren un parcial de 3-12, per tancar el primer quart.

Messina va observar el panorama i va introduir una defensa zonal 2-3 per evitar penetracions fàcils. D’altra banda, “Gigi” Datome es posava la motxilla anotant 6 punts consecutius, això sí dos dels triples que portava havien sigut concessions defensives de València Bàsquet, que es veia altra vegada amb un parcial en contra.

El recital de l’italià, que portava 12 punts, va obligar Ponsarnau a parar l’encontre, temps mort que va servir per a augmentar l’agressivitat defensiva i córrer la pista davant els problemes en joc estàtic. Si en alguna cosa és experta aquesta plantilla és en remar en mig de la tempestat.

Les bones defenses taronja es veien llastrades per les 11 pèrdues que portava l’equip a aquestes altures d’encontre, i que permetien a uns milanesos encertats distanciar-se al marcador. Per si fóra poca cosa, Tobey marxava al banc amb 3 personals i Punter vacunava des del triple abans del descans, posant el 54-36.

En la reanimació, València Bàsquet en lloc de reaccionar va anar a pitjor i s’aproximava tragèdia, però Kalinic es negava a tirar la tovallola i tirava de casta aconseguint un parcial per fi favorable de 3-10 que frenava Messina.

Datome, normalment aportant des de l’ombra, estava fent un autèntic recital amb 18 punts i castigant sobretot des del cantó, la seua millor actuació aquesta temporada en Eurolliga. Sols una profecia espectacular permetria als taronja remuntar els 16 punts de diferència.

L’entrada de Prepelic, que havia deixat dues pinzellades ja al tercer quart, va donar un altre aire a València Bàsquet que pareixia de sobte ressorgir i ja endevinaven la cima a base de defensa. Pareixia un altre partit, i els milanesos ja li veien les orelles al llop.

Però en el moment més complicat de l’encontre per a ells, amb els taronja a 7 punts, van aparéixer els homes importants per tornar a dominar el xoc i clavar l’estocada definitiva a un equip incapaç de seguir el ritme ofensiu rival.