Almeida: "Estic content de jugar sense dolor"

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Un regal nadalenc que acosta València Bàsquet a la Copa (101-75)

Per Fermín Rodríguez · 27 Desembre, 2020

València Bàsquet va abusar de l’Acunsa GBC (101-75) i encadena 5 victòries seguides que li acosten més encara a la Copa del Rei. Guillem Vives signà el seu partit que fa 350 de taronja.

Com sol ser habitual, VBC va cedir la iniciativa en l’inici. Echenique s’imposava i els bascos manaven 2-7. Nicola li va donar descans al colombià massa prompte, perquè sense el seu home més encertat, la millora defensiva taronja va capgirar el rumb del quart i els guipuscoans es quedaren frenats.

En pocs minuts els taronja infringien un parcial de 17-6, que posà el marcador en 19-13. Era el primer canvi de ritme. En l’argot ciclista, el primer tiró.

L’entrada de Hermannsson des de la banqueta en mode microones, amb dos triples i algun bitllet aeri per a Tobey, i un altre triple de Williams van posar un contundent 30-16 per tancar el primer acte.

Amb el rival tremolant de cames, el VBC ja no frenà. Un altre canvi de ritme que dugué un intens ruixat de triples (10/15 en la primera meitat) per a la qual el GBC només posà un foradat paraigua.

En realitat va ser una tempesta que va fer que els visitants se n’anaren amarats al vestidor. 63 a 38.

Aquest festival ofensiu va ser un regal nadalenc, sense sobresalts, ballant sempre en el còmode marge dels 30 punts de diferència. Un escenari ideal perquè Ponsarnau rodara els menys habituals, com ara Puerto o Pradilla, joves que volen fer-se espai. Però també Joan Sastre, un tio clau, que augmenta el caràcter defensiu de l’equip.

Una vesprada que acosta VBC a la Copa del Rei i que serà recordada per l’admissió de Guillem Vives en l’històric i selecte club dels 350, la xifra de partits disputats de taronja, on només estan Luengo, Rafa Martínez, Dubljevic, Rodilla i Van Rossom.