Mestalla torna a gaudir de la Selecció Espanyola quasi catorze anys després

Per Blanquinegres · 24 Març, 2019

Quasi catorze anys després, la selecció espanyola ha tornat a Mestalla, un dels estadis habituals dels compromisos internacionals de la Roja al llarg de la seua història. Este Espanya-Noruega, primer partit classificatori per a la pròxima edició de l’Eurocopa de 2020 i que ha acabat 2-1 amb gols de Rodrigo i Sergio Ramos de penal, retorna al coliseu blanc-i-negre el seu ‘estatus’ d’escenari habitual dels duels del combinat nacional.

L’afició va gaudir del gol i accions ofensives de Rodrigo en la primera meitat, del futbol de molts quirats de Parejo i del triomf en l’estrena de la fase de classificació. Només va faltar que el tercer de la casa, José Luis Gayà, jugara uns minuts perquè la nit fora completa per als blanc-i-negres.

Amb 39.794 espectadors en les graderies, Mestalla es va portar la primera alegria amb el gol d’un de la nostres, Rodrigo Moreno, qui en el minut 16 va batre al meta noruec Jartstein des de prop. Càntics de ‘Rodrigo, Rodrigo’ per a felicitar el valencianista, qui aconseguia el seu cinqué tant amb la Roja. I una altra vegada es ‘va encendre’ amb les múltiples ocasions creades per el ‘9’ blanc-i-negre, per Morata o pel també valencianista Parejo, qui va donar una lliçó de futbol sobre la gespa.

Després del descans, una rematada de Parejo al caient de l’hora de joc va despertar als seguidors que van començar a fer la ‘ona mexicana’ per tot l’estadi. Hi havia ganes de festa i quin millor motiu que la presència de la selecció espanyola a la casa centenària ja del Valencia CF. Després va canviar el xip amb el dubtós penal que l’àrbitre va castigar a la Roja. Pressió màxima amb xiulades al llançador.

Segons després de l’empat crits de ‘a per ells’ i ‘Espanya, Espanya’. Eixe miratge del 1-1 va durar poc després d’un enderrocament del meta a Morata que Sergio Ramos va transformar en el segon d’Espanya des del punt de penal. Un altre festival en la graderia. I en el minut 76 Mestalla es va posar en peus per a aplaudir al seu capità Dani Parejo, després de ser substituït per Rodrigo. El jugador va respondre a eixe afecte amb aplaudiments. Al final, excel·lent comunió entre afició i combinat nacional que van formar un matrimoni perfecte i que junts van celebrar els tres primers punts d’esta fase.

A més, Manolo el del Bombo, un dels grans animadors de la selecció per tot el món, també va voler estar a Mestalla per a fer calor i suport als de Luis Enrique. Va anar recorrent diferents zones de l’estadi i els afeccionats responien amb palmes, càntics de ‘oe, oe, oe’ i aplaudiments als tocs amb el seu bombo. Una escena que ha sigut molt habitual en els estadis on la Roja afronta els seus compromisos.