Santi Mina vol ser l’hereu de ‘El Piojo’ i Villa

Per Blanquinegres · 24 Novembre, 2017

L’afició valencianista porta tota la setmana recordant les grans nits històriques del València CF davant el FC Barcelona, nits en les quals, l’afició de Mestalla ha vist com, en un exercici de rebel·lió, el seu equip s’ha imposat a allò ja establert, deixant clar, sempre, que el València és un equip gran i ple d’història. Mirant al passat per a motivar-se i crear un ambient infernal ixen a la llum dos noms en concrets que en els últims anys han sigut protagonistes absoluts d’eixos València – Barça. David Villa, i per descomptat, ‘El Piojo’ López. Dos dels davanters més grans que ha tingut en la història el València CF.

Els dos van suposar un mal de cap constant per a la defensa del Barcelona, aconseguint que els seus gols valgueren victòries i gestes històriques, com la nit de Champions del 4-1 al 2000 o la classificació per a la final de Copa en 2008. Dos davanters històrics que encara no han tingut un vertader hereu quant a gols davant el Barcelona es referix. Ara bé, hi ha un jugador a la plantilla valencianista, que pot seguir eixe rastre.

Santi Mina, com la resta dels davanters valencianistes, està fent una temporada espectacular. El gallec ja suma cinc gols en només 382 minuts, una xifra que es transforma en un gol cada 76 minuts i que provoca que siga el millor davanter de la història quant a gols per minut marcat en una temporada. A més, el gallec ja sap el que és marcar-li al Barcelona. En els últims quatre partits, Mina ha fet dos gols, i a més, dos gols de vital importància. Fa dos temporades, en el partit a Mestalla, seu era el gol que suposava l’empat en el minut 86, i al Camp Nou va fer el gol de la sorprenent victòria valencianista per 1-2. L’any passat, Mina no va tindre el seu dia davant el Barça, i va quedar prou tocat després d’eixe partit. Ara, el jove davanter, vol llevar-se eixa espineta i seguir el rastre de ‘El Piojo’ i de Villa. Vol ser, el nou mal de cap del FC Barcelona.