CRÒNIQUES

Reacció d’orgull i avantatge en l’eliminatòria (2-1)

Per Blanquinegres · 17 Gener, 2018

Està clar que la Copa il·lusiona en el valencianisme i el tècnic és conscient d’açò. Però l’arrancada del València en el partit no va ser l’esperat amb dos ocasions de l’Alabés en els peus de Sobrino, que va rematar fora després de driblar a Jaume, i d’Hernán Pérez que va llançar al pal. Només havien transcorregut cinc minuts i el València CF necessitava reaccionar al més prompte possible per a evitar mals majors. I ho va fer amb força, li va fer un volt de rosca a la intensitat i, primer Kondogbia, i, després Guedes, es van acostar amb perill al marc de Sivera.

L’Alabés no va baixar la seua pressió davant un València CF que anava a més amb el pas del temps. En el minut 27, tot Mestalla va reclamar un clar penal a González González en un agarró de Tomás Pina a Gabriel Paulista quan buscava rematar de cap després d’un servei de córner. L’emoció es respirava en l’ambient i la concentració dels jugadors, especialment de Jaume, providencial amb dues grans parades a Hernán Pérez i Guidetti. El partit era molt intens amb el València CF intentant construir davant una muralla de rivals visitants. Parejo, des de l’eix, movia el joc ofensiu, però el mur d’enemics no facilitava que hi haguera espais sobre la gespa. Així, al descans es va arribar amb l’empat inicial després d’una primera meitat de lluita sense caserna en la qual el conjunt de Mestalla va cercar una vegada i una altra trobar un forat per a colar-se en l’àrea de l’Alabés.

La segona part va començar trepidant amb el València CF bolcat en atac. Vietto va tindre el primer gol, però el seu tir que ja entrava va pegar en Alexis i la pilota va ser a córner. I poc després Rodrigo va empalmar una volea fora. Els de Mestalla volien marcar, encara que va anar l’Alabés el que ho va fer en un gran xut de Sobrino al que res va poder fer Jaume. Tocava alçar-se i barallar per un millor resultat per a la volta de la setmana que ve a Vitòria. I Guedes va ser el primer a donar alegries amb un centre xut enverinat que Sivera no va poder detindre. Era l’1-1 i encara quedava temps per davant per a guanyar. Amb l’afició bolcada amb el seu equip, el València CF era un huracà. A més, l’àrbitre va expulsar al lateral Diéguez per doble groga, amb el que el final es presentava apassionant.

L’Alabés no eixia de la seua àrea davant el bombardeig blanc-i-negre. I ho va patir amb el 2-1 gràcies a una assistència de luxe de Santi Mina que va definir de forma fantàstica Rodrigo d’un gran tir amb l’esquerra. Però este València CF és ambiciós i va lluitar pel tercer. Ho va intentar amb totes les seues forces, però ja no es mouria el marcador i l’eliminatòria haurà de resoldre’s la setmana que ve a Vitòria. Els de Marcelino treballaran com sempre amb orgull i responsabilitat per a estar en semifinals de la Copa.