La millor informació del ValènciaCF en valencià

Rafa Martínez: “Estic molt orgullós i content per batre eixes xifres en un Club com aquest”
,

Rafa Martínez: “Estic molt orgullós i content per batre eixes xifres en un Club com aquest”

+
COMPARTIR

728-90

Autor: Josep Prats

El capità taronja va jugar ahir a la pista del Limoges el seu partit 199 a les competicions europees defensant l’elàstica taronja. Rafa Martínez es va convertir ahir en el segon jugador en arribar a 600 partits amb València Basket. El primer punt que aconseguisca el pròxim diumenge davant Herbalife Gran Canària li convertirà en solitari en el màxim anotador taronja en Liga Endesa i passarà a ser líder de les classificacions de punts convertits en totes les competicions. I el pròxim dimecres dia 16, quan isca de jugar davant l’Estrela Roja, serà el primer jugador que arribe als 200 partits en competició europea en el València Basket. La història s’està reescrivint en l’onzena temporada del català.

El capità ha reconegut que “són xifres a les quals mai t’imagines que pugues arribar. Estic molt orgullós i content per batre eixes xifres en un Club tan exigent com este”.

Actualment només hi ha un jugador per davant de Rafa en eixa llista, i no és altre que Víctor Luengo, el qual està a 43 partits de l’ara capità. És possible arribar a eixa xifra d’encontres aquesta mateixa temporada, però per a aconseguir-ho, tant l’equip com Rafa, haurien de jugar tots els partits arribant als partits finals en totes les competicions. “Anirem pas a pas (riures). Per a eixe altre rècord queda molt. Només vull pensar en el pròxim partit, que tot el món estiga sa i que puguem guanyar el partit. I després ja vorem si podem arribar a totes les finals”.

Preguntat per la dinàmica de l’equip, Rafa ha recalcat que “estem ficats en dues competicions que volem que siguen el més llargues possible, queden molts partits. L’equip està en un procés de millora, en trajectòria ascendent. Guanyàrem un partit molt important com va ser el de l’Eurocup davant Unicaja a la Fonteta, encadenàrem una ratxa de nou victòries seguides. Encara que per desgràcia les ratxes es trenquen i va ser a Badalona. L’equip està treballant bé, el dia a dia està sent molt millor que el de l’inici de temporada i això fa que tinguem eixa dinàmica ascendent”.

En l’àmbit personal, el de Sant Pedor ha reconegut que “em trobe moltíssim millor que fa un mes. I la meua intenció és continuar millorant cada dia, tinc la sensació de que ja està oblidat el tema de la lesió i intentaré sumar el màxim possible perquè l’equip siga millor”.

El diumenge de vesprada, València Basket tanca la jornada 16 rebent a l’Herbalife Gran Canària a les 19:30 hores. Un triomf local, unit a les derrotes de Baxi Manresa i Tecnyconta Zaragoza, classificaria matemàticament als taronja per a la Copa del Rei. Sobre el rival de diumenge, Rafa ha recalcat que “és un equip d’Eurolliga, tenim comptes pendents. És un equip que és molt perillós perquè juga un bàsquet molt alegre i en qualsevol partit et poden guanyar. A ells també els urgix guanyar en Liga Endesa perquè no estan on esperaven segons els seus objectius de principi de temporada. Esperem una Fonteta plena que ens ajude per a aconseguir una victòria que és molt important de cara a estar en la Copa del Rei”.

Amb el primer punt que anote el diumenge, Rafa es convertirà en el màxim anotador de València Basket en Liga Endesa superant a Brad Branson. Sobre la possibilitat de fer caure aquesta estadística, el capità no ha canviat les seues paraules: “Com sempre dic, supose que tots estos registres els gaudiré més quan ja no estiga ficat en l’esport professional. Però és un orgull poder superar tots estos rècords i estes xifres que mai havia pensat que podria arribar a batre”.