La millor informació del ValènciaCF en valencià

Màscara, files de màxim components i butaques preasignades per a les ambaixades, normes per als Moros i Cristians
,

Màscara, files de màxim components i butaques preasignades per a les ambaixades, normes per als Moros i Cristians

COMPARTIR
728-90

La Conselleria de Sanitat ha donat a conéixer aquest dilluns les normes i recomanacions per als actes de Moros i Cristians, que inclouen màscara obligatòria en totes les celebracions, files de quatre o cinc components segons es puga mantindre la distància la seguretat i butaques preasignades per a les ambaixades.

Totes les demarcacions de l’espai on se celebraran les activitats estaran senyalitzades amb normes i recomanacions per a la prevenció del coronavirus i hi haurà una figura de coordinador covid en cada organització o, en la seua absència, és recomanable que s’haja explicat prèviament la normativa que cal seguir per al desenvolupament dels actes i que quede una altra persona encarregada de la supervisió del compliment de les mesures.

Totes les activitats organitzades comptaran amb inscripció prèvia d’assistents. Els menjars, esmorzars o sopars es desenvoluparan preferentment a l’aire lliure i assumiran la normativa específica d’hostaleria en el moment de la celebració –incloent nombre de comensals per taula, màxim 10 persones en exteriors, distància entre taules i la limitació d’aforament d’interiors establida per a l’hostaleria.

Igual que en les recents festes de Falles, s’establiran grups estables en les taules, preferentment del mateix nucli familiar o d’un màxim de dos nuclis familiars, en totes les activitats. En cap moment es farà ús de la barra per a consumir, excepte per a fer apilament de begudes o estris propis d’aquesta mena d’esdeveniments. L’horari de finalització d’aquestes activitats serà l’establit per a hostaleria i restauració.

Organització en batalló

En les entrades, dianes, actes d’arcabusseria, ofrena i altres desfilades, els organitzadors asseguraran les normes de distanciament social i ús de màscara fins i tot en l’exterior. L’organització serà en batalló, no es trencaran les files, que sempre compliran la norma de 1,5 metres entre participants i serà cada fila de quatre o cinc components adults en el cas que l’ample del carrer permeta mantindre la seguretat entre festers i cinc components infantils com a màxim.

Tots els actes hauran d’organitzar-se evitant les aglomeracions, per al que s’establiran els itineraris que ho garantisquen que hauran de ser modificats en qualsevol moment per a complir amb aquesta finalitat. En tot cas es tractarà de reduir al màxim la presència de públic o limitar la participació a les i els festers que formen part de la desfilada i porten indumentària festera.

Els músics se situaran almenys a dos metres dels festers participants i també entre ells se separaran a dos metres. Els punts de reunió previs a l’acte i l’horari de desfilada estaran predeterminats i transmesos a les i els responsables de l’organització per a evitar aglomeracions de participants.

Per a les ambaixades, es realitzaran establint butaques o seients preasignats, mantenint un seient de distància en la mateixa fila en cas de seients fixos o complint amb la distància interpersonal de 1,5 metres si no hi ha seients fixos, excepte convivents.

Es recomana es realitze a l’aire lliure o en espais on estiga assegurada una ventilació suficient, amb una distància de seguretat de, almenys, dos metres entre el públic i les persones participants, que hauran d’usar màscara a excepció de la persona oradora que mantindrà també distància de mínim dos metres amb la resta.