La millor informació del ValènciaCF en valencià

Marcelino Garcia Toral: “Disfrutaríem tornant a entrenar al València, és una obra incompleta”
,

Marcelino Garcia Toral: “Disfrutaríem tornant a entrenar al València, és una obra incompleta”

COMPARTIR

728-90

Marcelino García Toral ha convocat aquest matí una roda de premsa davant dels mitjans de comunicació per comentar la seua polèmica sortida del club. El tècnic asturià s’ha mostrat agraït en tot moment tant als jugadors que estigueren sota les seues ordres, com als aficionats que “han mantingut la seua confiança des del primer dia fins a l’últim”.

“Hem tingut el privilegi de viure amb un grup de futbolistes increïbles, que ens han fet campions de Copa, el primer títol, a més de classificar-nos a Champions dos anys consecutius. També és moment per agrair a Mateu Alemany per confiar en nosaltres, hem aconseguit fer un projecte guanyador, hem superat els objectius”, ha declarat Marcelino.

Així s’assabentava l’ex tècnic del València CF del seu acomiadament: “Va ser una sensació d’incredulitat i d’impotència; en principi, uns treballadors del club m’anaven a donar una carta, però al final ha estat Mateu Alemany qui m’ho va dir. Des del club no m’han donat cap explicació concreta, ningú m’ha dit res, només Mateu”.

“Després d’aconseguir assolir els objectius de la passada temporada: campions de Copa del Rei, classificats per a la Lliga de Campions i semifinalistes de la Lliga Europa, se’n vam anar molt contents a les vacances”, déclara Marcelino.

No obstant això, ha saltat la polèmica quan Marcelino Garcia Toral ha comentat el possible gran detonant de la seua destitució: “Estem absolutament segurs que el detonant va ser la Copa del Rei. Vam rebre missatges directes de deixar de banda la Copa, però els aficionats i els futbolistes volien guanyar la Copa, teníem la convicció de guanyar-la”.

“Ni la nit de Sevilla, ni el dia que vaig anar a Singapur vaig rebre cap felicitació per part del propietari del València, només per la classificació a la Lliga de Campions. Ens comunicaren del menyspreu d’aquell campionat, digueren que era una competició menor i que podia posar en risc els objectius majors. Però nosaltres pensem que allò que visqueren els jugadors aquella nit contra el Getafe, va estimular als jugadors de cara a la Champions”.

Davant el perill de dimissió aquest estiu, Marcelino ha deixat clar que: “Mai m’he plantejat dimitir del València CF, pel compromís amb els meus companys i futbolistes, ells volien que seguirem, teníem una obligació amb l’afició que ens volia. A més, el propietari em va dir a la cara, que hi havia plena confiança en nosaltres, d’ací la meua incredibilitat”.

El president Anil Murthy, durant la presentació d’Albert Celades, va dir que el València deu apostar per jugadors més jóvens, al que Marcelino ha respost: “Durant aquestes dues temporades al València CF, disputaren per llocs de Champions, han debutat 5 jugadors de la pedrera amb nosaltres, alguns d’ells agafant rellevància: Ferran és el jugador més jove en la història del club en jugar 50 partits, tots amb Marcelino com entrenador, Gayá ha debutat amb la selecció absoluta, Soler s’ha consolidat en la titularitat, i Kangin és dels jugadors joves amb més participació en les grans lligues. Així que posar aquest argument per destituir-me, és terrible”.

Respecte al nou tècnic, Albert Celades, declara que li dessitja tota la sort del món.

Per últim, Marcelino Garcia Toral ha volgut deixar una porta oferta a l’esperança valencianista; “Nosaltres disfrutaríem tornant a entrenar al València CF, és una obra incompleta, teníem il·lusió per créixer, aquesta era la nostra única idea”.