La millor informació del ValènciaCF en valencià

Marcelino: “Firmes l’empat?  No, firmem guanyar”
,

Marcelino: “Firmes l’empat? No, firmem guanyar”

COMPARTIR
330-120
banner-nou-caixa-popular-310x120-2

Marcelino García Toral ha parlat davants els mitjans de comunicació abans del partit de demà a Sevilla. Un partit especial per a Marcelino, que va entrenar a l’equip andalús, i per a tota l’afició valencianista, en ser un dels rivals històrics dels últims anys. Una autèntica final per a aconseguir l’objectiu de la Champions League.

Com estan Garay, Gayà i Andreas? Estan per a jugar 90 minuts?

Garay i Andreas estan totalment recuperats, i amb Gayà necessitem un dia més per a fer una valoració exacta i saber si hi ha risc o no, també saber les seues sensacions. Per açò portem també 19 jugadors a la llista.

Firmes l’empat?

No, firmem guanyar. És l’objectiu de cada partit, l’aspiració que sempre tenim.

És el camp de Primera on al València més li costa guanyar, com està l’equip? Com recordes Sevilla personalment?

Jo vaig molt gustosament, hi ha una rivalitat gran entre els dos, que és beneficiosa per al futbol. No sé dir-te quins són eixes circumstàncies polèmiques, açò no ha d’influir-nos per res. Després de molts anys, des de 2004, seria molt bonic tornar a guanyar allí. Jo vaig estar a Sevilla molt bé, els resultats no van eixir bé. Em van tractar molt bé, guarde un grat record. Jo en aquella època tampoc estava en una bona etapa de la meua vida i el que va passar amb l’afició ja està oblidat.

Ahir la plantilla del Sevilla es va menjar una pseudopaella, espera que lis ‘sàpiga mal’ per la victòria del València?

M’agrada molt la paella, més la de València que la de Sevilla. Espere que els aprofitara la d’ahir

Si el resultat fóra finalment d’empat, seria un bon resultat, no?

Es mantindria la distància, i també depenent del transcurs del partit. Serà bó si el rival ens supera o roín si nosaltres som millors. Però volem ser un equip Champions, competir contra els equips Champions, i ells ho són. La nostra il·lusió és anar a guanyar-los.

Motiva en estos moments de la lliga el fet de passar al Reial Madrid?

Nosaltres hem de mirar sempre al de dalt, és la manera de mantindre el que tenim. Hem d’anar partit a partit, la nostra manera de seguir barallant amb ells és guanyar a Sevilla.

Què espera del partit de demà? Creu que al Sevilla li pot ‘molestar’ el partit per tindre el de Old Trafford tan prop?

No, ells saben tot el que es juguen en este partit. Supose que fixaran tota la seua atenció en l’immediat. Espere un partit molt difícil, ells tenen bons futbolistes en l’individual, són un bon equip, allí, espentats pel seu públic, són un rival molt complicat.

Creu que este partit pot ser apte per a Vietto? Se’l quedaria per a l’any que ve?

Per a mi és molt complicat saber si pel fet d’haver jugat allí el futbolista serà millor. No tinc bases suficients. I no tenim decisió presa sobre la plantilla de cara a l’any que ve. Cal vore la seua adaptació, valorar tot, saber on anem a competir l’any que ve, i a partir d’ací, prendre decisions, …

Té la sensació que està recuperant la millor forma de Rodrigo i Zaza, i sobretot la de Zaza?, l’altre dia va fer molta autocrítica…

Sóc molt tranquil en este tipus de temes. Sempre tinc present que un futbolista és impossible que mantinga el mateix nivell tota la temporada, i sobretot, més en els d’atac. El davanter depén dels gols, de l’encert. Ells saben que nosaltres els valorem també per tot el que fan, no solament els gols. Estem molt orgullosos de la temporada que estan fent els tres, porten més de trenta gols…

Paulista i Murillo van deixar la porteria a zero, els seus números són molt bons, seguiràn jugant?

Jo crec que hem deixat la porteria a zero perquè l’equip ha treballat i ho mereixia molt abans. El treball d’atac i de defensa és una labor col·lectiva, són dos bons jugadors, amb els quals estem molt satisfets, igual que Garay. Prendrem una decisió sobre quina alineació és més oportuna per a guanyar allí.

Espera un partit més com el de Sant Mamés o com el de la primera volta?

En estil de joc no, però la dificultat serà similar. I és obvi que serà molt diferent del partit de la primera volta. Tenen un altre entrenador i juguen a casa.