La millor informació del ValènciaCF en valencià

Marcelino: “Cal tindre humilitat i saber que encara ens queden deu partits”
,

Marcelino: “Cal tindre humilitat i saber que encara ens queden deu partits”

COMPARTIR
330-120
banner-nou-caixa-popular-310x120-2

El València va guanyar al Sánchez Pizjuán catorze anys després i deixa pràcticament feta la classificació per a la Champions. Una victòria que Marcelino García Toral ha classificat de patida però molt treballada. El tècnic asturià ha parlat per als mitjans de comunicació després del partit i estes han sigut les seues paraules:

Com valora esta victòria de cara a la Champions?

La victòria és molt important. Jugàvem contra el nostre principal rival pels llocs de Champions. Eixir d’ací amb un avantatge d’onze punts és una situació que haguérem firmat tots. Estem molt satisfets per açò i vull agrair als jugadors el nivell de tota la temporada i el que han fet esta vesprada ací. Volem seguir amb la mateixa humilitat i intentar sumar molts punts per a veure si som capaços per a quedar cambres.

El València ha sabut patir per a guanyar, no?

Ens ha tocat patir, evidentment. Sobretot després d’avançar-nos en el marcador. Hem defensat francament bé i hem mantingut la porteria a zero. Amb el segon gol hem sentenciat el partit. Hem competit a un nivell molt alt.

Què buscava amb Gabriel com a lateral dret?

Decidim posar-lo perquè pensàvem que anava a jugar Correa, que és un jugador que va bé als espais. A més, Gabriel està en un bon moment de forma i amb la seua presència créiem que anàvem a consolidar la defensa i així ha sigut.

Què li passa a Kondogbia?

Haurem de fer valoracions. En principi té una molèstia en l’isquio. Ell creu que no és de molta gravetat però les proves ens diran quant temps ho perdem. Esperem que siga el menys possible perquè des que ha tornat el seu nivell és altíssim.

És la victòria més important?

Perquè esta victòria siga important hi ha hagut moltes anteriorment. Arribàvem a este partit amb huit punts d’avantatge. Teníem la possibilitat de quedar-nos en una situació molt avantatjosa i estem molt contents per açò. Ens congratula guanyar ací catorze anys després, això demostra la vàlua d’este grup.

Com valores el nivell defensiu després de deixar una altra vegada la porteria a zero?

Ho valore igual que quan encaixàvem un. Menys el dia del Reial Madrid quan encaixem quatre gols, la resta dels equips té dificultats per a fer-nos gols. Ara defensem igual de bé que quan vam estar catorze jornades consecutives encaixant. I és mèrit de tot l’equip.

Com està Gayà?

Té una molèstia que no és en el mateix lloc que no és el que tenia lesionat abans del partit. Potser per xafar malament a causa de les molèsties s’ha fet mal en l’altra cama. Igual que amb Kondogbia, vorem les proves el que diuen.

Veus al València ja en Champions?

Jo crec en les coses quan es materialitzen. Ara és una possibilitat gran, real, però no està definida. Quan siga matemàtic ens considerarem un equip Champions. No podem considerar que ja està tot fet. No tenim la capacitat del Barça o del Madrid per a guanyar sense estar al 100%. Cal tindre humilitat i saber que encara ens queden deu partits

Com valores l’actuació de Neto?

Neto va fer un partit completíssim. En els moments de dificultat va ser el que ens va sostindre amb situacions determinants. És indubtable que per a guanyar ací havíem de patir. Afortunadament açò no es va traduir en gols d’ells

Els davanters seguixen responent amb gols, no?

Nosaltres juguem amb dos davanters i açò ajuda al fet que puguen marcar gol. Zaza va marcar la setmana passada. Rodrigo ha marcat hui dos i Santi Mina venia marcant gols fins a la lesió. La competitivitat entre ells genera rendiment. Tant de bo seguisquen ficant molts gols, significaran més victòries

Abans del partit esperava una victòria tan tranquil·la?

Tranquil·la haurà sigut per a tu. Per a mi ha sigut patida. Ho hem passat malament. Però sí que teníem la il·lusió de guanyar. Respectant al rival, però sempre has de pensar que pots guanyar, perquè eixe pensament es transmet.

Introduiria temps morts en el futbol?

Jo sí que introduiria un temps mort. Seria un recurs important per a l’entrenador i per a l’equip.