La millor informació del ValènciaCF en valencià

Marcelino: “Betis o Champions? És més important el partit de demà”
,

Marcelino: “Betis o Champions? És més important el partit de demà”

COMPARTIR
330-120

Després d’una setmana sense competició, torna la lliga per al València amb un duel molt important davant el Betis, que a més, serà l’anterior al debut en Champions. Per això, Marcelino García Toral ha sigut preguntat per les possibles rotacions de cara a un calendari molt exigent. L’entrenador asturià ha donat la corresponent roda de premsa prèvia al partit lliguer i estes han sigut les seues paraules.

Torna la competició i arriba l’exigència del calendari, va a preparar rotacions per al partit davant el Betis?

És el partit més important, és l’immediat, i per tant, posarem als jugadors que cregam que ens poden donar la victòria. No hi ha dubte, que amb este calendari que ens ve, haurem de fer rotacions. Per açò hem fet la plantilla amb competitivat suficient per a fer açò.

Mateu va dir que el més important és el partit davant el Betis… És cert?

No hi ha dubte que el primer és el Betis. La Champions és un premi a la temporada passada, volem competir-la, disputar-la, però no ens pot distraure si volem que el València torne a ser gran hem de seguir quedant quarts per a ser de Champions. Venim a més de tres partits sense guanyar en lliga, i necessitem fer-ho. Juguem a Mestalla, amb la nostra afició, contra un bon rival.

Tornant a parlar de Mateu, va dir que el València té plantilla per a quedar quart mínim, i vosté diu que la màxima posició a la que pot aspirar l’equip és la quarta, ¿hi ha dos versions al club?

Jo parle amb Mateu cada dia. Si ell diu això, és el seu pensament, però quarts es queda el 25 de maig que és quan acaba la competició. Per a açò hem de sumar més de 70 punts, i de moment portem dos. Tot això està molt lluny i només ens distrau. Només el temps dirà del que som capaços, per tant, jo només pense en el partit davant el Betis.

Com està Garay? Què li ocorre?

Garay és molt important per a nosaltres, havia començat de forma molt bona en pretemporada. Va tindre un colp en el genoll, on ja havia tingut abans dos lesions importants. Aqueixa molèstia persistix, i per açò retarda la seua participació. Ha de desaparéixer perquè a més, està en una zona de risc. Estem buscant solucions.

El seu missatge és clar, però com es fa per a no pensar en la Juventus?

És relativament senzill, però després vorem com és la resposta. Som conscients de com volem enfocar la competició. Necessitem guanyar, i a més, si guanyem, jugarem molt millor el partit posterior al de demà. Creus més en el que fas, tens més autoestima, reforça el teu pla. La millor manera de competir davant la Juventus és guanyar al Betis.

Kondogbia està per a jugar demà?

Sí, tot fa indicar que està correcte. Quinze dies després, està disponible.

Entén la decisió de Portugal de portar a Guedes i del fet que no jugara? Estarà en la convocatòria per al partit de demà?

Nosaltres créiem que era millor que es quedara ací, però també la Federació va considerar oportú que anara amb ells. La relació entre tots és bona. Ell té una il·lusió enorme, unes ganes tremendes d’entrenar i jugar, i és molt possible que vaja convocat.

Rodrigo pot descansar? Porta cinc partits seguits…

Valorarem que és el millor per a l’equip. Vorem en l’entrenament d’esta vesprada i decidirem.

Li condiciona molt que Neto arribara ahir de jugar amb Brasil? Pot jugar Jaume demà o en Champions?

Valorarem també esta vesprada. Vorem com estan tant ell com Murillo, que han patit els dos ‘jet-lag’ i han arribat més tard. I el dels porters, anirem veient-ho. És possible que el porter que l’any passat va jugar menys, jugue més enguany.

S’espera que Ferran puga ser titular?

En este període que tenim fins al partit del Barça, vorem que solucions fiquem a l’acumulació d’encontres partit a partit. Ferran és un xic molt jove, amb molta projecció, però si ho mereix, jugarà sense importar l’edat. Ell necessita anar sumant, i ens està demostrant que suma cada dia.

Quins són els punts febles del Betis?

És un molt bon equip, amb una idea de joc molt definida. Els cinc defenses els dóna més solidesa en la defensa, i a dalt tenen jugadors amb molta qualitat. Enguany s’han reforçat molt bé i ens van a posar en dificultats. Si som capaços de ser un equip els 90 minuts, sabem que tindrem moltes possibilitats de guanyar. Desitgem guanyar, volem guanyar i per açò demanem tot el suport de l’afició.

El Girona-Barça a Miami pot desvirtuar la competició?

Crec que no, no tinc arguments suficients per a parlar del tema. Simplement hem d’acceptar el que ens pose des de la Lliga. Estant a favor o en contra.

Hi ha un debat sobre qui pot acompanyar a Parejo si Kondogbia no està bé? Podrà ser Soler o tornarà a ser Wass?

Créiem que la de Wass, davant el Levante, era la millor solució mirant el nostre context i el del rival. Diguem que intentem sempre, en la parella migcampistes, que un siga més defensiu i un altre ofensiu. El substitut natural de Kondogbia és Coquelin i fins que no estiga anirem veient en funció del rival.