La millor informació del ValènciaCF en valencià

L’estabilitat del projecte, clau per a continuar en l’elit de Champions
,

L’estabilitat del projecte, clau per a continuar en l’elit de Champions

COMPARTIR

728-90

La paraula clau de l’èxit que ha portat al Valencia CF a disputar per segona vegada consecutiva la UEFA Champions League, la tercera en els últims cinc anys des de l’arribada de Meriton Holdings Limited a l’entitat, és la “estabilitat”.

No ha sigut fàcil aconseguir l’objectiu i l’efusiva abraçada de Peter Lim amb Marcelino a Valladolid servia per a escenificar la importància per al projecte de continuar dins del selecte grup de 32 millors clubs d’Europa, tant a nivell esportiu com econòmic.

“Era important tindre confiança en els moments difícils i lluitar sense fi”, recalcava a Valladolid el president del Valencia CF, Anil Murthy, figura clau, al costat de Mateu Alemany, en el consens entre la direcció del club i el màxim accionista per a mantindre el rumb i la confiança en el projecte quan, després de perdre al gener enfront de l’Alavés (2-1) i empatar a Mestalla davant el Valladolid (1-1), l’objectiu d’acabar en la zona Champions s’arribava a allunyar a 10 punts.

Mateu Alemany, radiant després de véncer al Valladolid, insistia en un funcionament intern en què “treballem amb una organització clara, on en la cúpula està Peter Lim i tot es fa des del consens. Existia un convenciment absolut, Marcelino havia de liderar aquest projecte”.

Mantenint clar el rumb a seguir, les anàlisis internes de les dades i l’esperit de treball i unió del vestuari van ser les bases per a una reflexió madura que s’imposara a la frustració provocada per la falta de victòries. Malgrat les dificultats i els resultats irregulars, la mateixa línia de treball que havia retornat a l’equip a la Champions la passada temporada era mereixedora de la confiança interna per a persistir i no desistir de l’obstinació, no rendir-se fins a acabar aconseguint la recompensa de repetir presència en la Champions.

No és fàcil jugar dues temporades consecutives la màxima competició continental i, de fet, el Valencia CF no ho havia aconseguit des de la temporada 2011.12. No obstant això, l’estabilitat en què treballa l’entitat a tots els nivells, “esportiva, social i econòmicament”, com a precisa Anil Murthy, ha sigut la clau fonamental per a aconseguir l’èxit.