ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

L’era Bordalás arranca amb una exhibició de caràcter i lluita

Per Jorge Olmos · 13 Agost, 2021

El València es va imposar per 1-0 al Getafe amb gol de Carlos Soler a la primera jornada del campionat lliguer. Una expulsió de Guillamón al primer minut de partit va obligar a fer un esforç enorme als homes de Bordalás, que van saber jugar un partit molt seriós, ordenat i tàcticament perfecte.

Tornava la Lliga a Mestalla amb un partit especial per diversos motius. Per l’historial de duresa a les últimes temporades, per la tornada d’una entrada considerable de públic a Mestalla i pel canvi de banqueta de Bordalás, que debutava en partit oficial davant el seu exequip. Les ganes i el desig de començar es palpava a l’ambient i així ho va demostrar l’equip als primers instants de partits.

Tant és així que al primer minut de partit, Guillamón va anar a un baló dividit amb Maksimovic amb una força desmesurada i va veure la targeta roja després que Gil Manzano revisara l’acció al Var. Minut 2 i el València havia de jugar amb un home menys per l’excés d’agressivitat de Guillamón. Com hem canviat.

Però amb l’expulsió, l’equip no es va desconnectar i empentat per Mestalla va aconseguir xafar àrea amb una gran jugada de Cheryshev. El rus va driblar a Djené i aquest va cometre un penal que Carlos Soler transformava per a avançar als de Bordalás. El nou ’10’ del València ha tornat, i ha tornat per a consolidar-se com a referent de l’equip.

Amb l’expulsió i el gol, el partit va entrar en una fase en la qual el València es replegava amb dos línies de 4, amb Maxi com a home més avançat i el Getafe tractava de penetrar la sòlida defensa en bloc dels de Bordalás, portant perill tan sols a baló parat després de dos faltes d’Alderete a la frontal. La primera d’Unal va eixir fregant el pal i a la segona de Damián va respondre el debutant Mamardashvili.

La cara de l’equip va ser una altra molt diferent respecte a la temporada passada; molt seriós en defensa, ordenat, aguerrit, tallant les possibles contres amb faltes tàctiques i portant perill al contraatac. A més, a punt va estar Cheryshev de fer el segon, però el seu remat es va estavellar amb David Soria.

Després del pas pels vestidors, el partit seguia en la mateixa dinàmica. El València resistia i tractava d’eixir amb Guedes comandant els contraatacs. El portugués, escortat per Correia i activat per Carlos Soler guanyava metres a cada acció i permetia guanyar altura a l’equip.

El duel va entrar als moments decisius i Cabaco -a qui ja havien perdonat la segona targeta- va ser expulsat per una acció sobre Maxi. Amb igualtat, Bordalás va refrescar l’equip donant entrada a Racic i Sobrino en lloc de Wass, que es va retirar ovacionat i de Cheryshev.

Curiosament amb igualtat numèrica el Getafe va gaudir de les millors oportunitats amb un València cansat després de 80 minuts amb inferioritat. Arambarri va estavellar un baló al pal i minuts després Mamardashvili va fer una bona estirada per a salvar l’empat.

El València tenia els tres punts a l’alcanç de la mà, però els de Míchel apretaven i van obligar a emprar-se a fons a Mamardashvili, qui va salvar l’empat amb una parada excepcional a instants del final. Quin debut del porter Georgià, quin futur.

Finalment, el València va saber gestionar els últims minuts i es va imposar per la mínima al Getafe a l’inici lliguer. Mestalla va acabar el partit rendit a l’esforç de l’equip i així ho va reconéixer a l’acabar el partit.