La millor informació del ValènciaCF en valencià

L’Atalanta – València va ser una porta d’entrada del coronavirus en Espanya
,

L’Atalanta – València va ser una porta d’entrada del coronavirus en Espanya

COMPARTIR

728-90

El València va disputar en la ciutat de Milà el partit davant l’Atalanta en el partit corresponent als vuitens de final de la Champions League.

Feia set anys que el València no es classificava per als vuitens de final de la Champions League. Per això, un total de 2.500 aficionats valencianistes van decidir viatjar a Milà per a veure el partit.

Esta decisió va provocar que una de les entrades del coronavirus en Espanya fóra a conseqüència d’este partit, segons un estudi publicat per l’Institut de Biomedicina de València.

Per a obtenir esta informació, els investigadors han analitzat els canvis en el genoma del virus. Esto ocorre quan un virus s’expandeix. Van descobrir dues famílies genètiques: SEC7 i SEC8.

Els investigadors han descobrit que la família del SEC8 va estar present en el 60% dels casos en Espanya del mes de març. Este virus va tindre dues vies d’entrada: València i Madrid.

A més, existeix constància epidemiològica que evidencia que alguns casos seqüenciats han estat vinculats al València – Atalanta. D’altra banda, cal recordar que al mateix temps que es celebrava els vuitens de la Champions, Milà va acollir la Fira de la Moda.

El partit entre l’Atalanta i el València va posar en perill a molta gent. La ciutat de Bèrgamo era el principal focus de coronavirus d’Europa i la UEFA va permetre que la seua afició es desplaçara a Milà per a poder veure el partit.

Les conseqüències són conegudes per tots. I ara, un estudi ha demostrat que per motiu d’este partit, el virus va aconseguir entrar en Espanya amb més força.