La millor informació del ValènciaCF en valencià

La Lliga i la RFEF no s’aclareixen en el futur de la competició
,

La Lliga i la RFEF no s’aclareixen en el futur de la competició

COMPARTIR

728-90

La Lliga i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) mostren més incerteses que certeses sobre la manera de reprendre i acabar la competició una vegada acabe l’estat d’alarma provocat per la crisis de la Covid-19. Això sí, les dissidències són clares.

D’una banda, La Lliga ha preparat un calendari per a jugar al llarg de l’estiu. Si no es possible, la competició es cancel·laria, encara que el clubs encara no han mostrat la seua postura respecte a aquesta qüestió. 

En cas de cancel·lar-la es pensaria directament en la temporada següent i deixar-la tal i com estava prevista. Consegüentment, perdrien un 25% dels drets televisius de la temporada 19/20, però cobrarien íntegrament els de la següent. La decisió la prendrien els clubs en Assemblea.

D’altra banda, la RFEF prefereix acabar la temporada, siga quin siga l’escenari. D’aquesta manera, si acaba en desembre, la temporada següent adoptaria un format diferent i, en conseqüència, més curt.

La Federació creu que és clau que la temporada acabe amb les mateixes normes degut a que l’estructura del nostre futbol és piramidal i es bassa en ascensos i descensos de les diferents categories.

Postura de la UEFA

Per la seua part, la UEFA segueix la línia d’actuació de La Lliga. La seua postura és la d’acabar les competicions si es pot i si no, cancel·lar-les. Això sí, la Champions i la UEFA de la temporada 20/21 haurien de començar en octubre.

La UEFA, arribat el moment, si s’haguera cancel·lat la competició, sol·licitaria a la RFEF els set equips que disputarien Europa. La Federació hauria de recórrer possiblement als Comité de Competició per a determinar els diferents clubs que jugarien competicions europees, segons els més adequats criteris esportius.