La millor informació del ValènciaCF en valencià

La Lliga demanarà al govern la tornada del públic per al final de la Lliga
,

La Lliga demanarà al govern la tornada del públic per al final de la Lliga

COMPARTIR

728-90

Vint-i-nou de febrer de 2020. Eixe va ser l’últim dia que els aficionats del València CF varen poder veure al seu equip a l’estadi de Mestalla. Ja ha passat quasi un any i la crisi del coronavirus no ha permés al públic poder tornar als estadis per a animar al seu equip i viure el futbol en primera persona.

La campanya de vacunació avança de forma favorable. De fet, Espanya ja ha vacunat a un total de 3 milions de persones. Amb estes xifres de persones immunitzades i observant com cada vegada baixen més els casos positius, la Lliga de Futbol Professional està elaborant un pla per a poder tornar als estadis de futbol.

Segons ha informat el periodista de la COPE, Juan Antonio Alcalà, la Lliga demanarà al Consell Superior d’Esports la volta dels aficionats a les grades dels estadis per a les últimes dos o tres jornades de lliga. És evident que la lliga només demanarà això si els casos de coronavirus continuen baixant, ja que són conscients que el futbol acumula molta gent en un espai reduït i hi hauria un risc elevat de contagi.

DURANT LA PANDÈMIA S’HAN REALITZAT ALTRES ACTIVITATS MULTITUDINÀRIES

No obstant això, al llarg de la pandèmia s’ha observat com en Espanya es permetia la celebració d’actes multitudinaris i els estadis de futbol continuaven tancats. Com ha sigut el cas de manifestacions, concerts, obres de teatre i mítings polítics.

Per exemple, el passat mes de desembre, el famós cantant Raphael va celebrar un concert multitudinari en Madrid, en el qual varen assistir més de quatre mil espectadors. Esta situació provoca confusió, ja que és un espai tancat, en la qual hi ha més possibilitats de contagiar-se que en un espai a l’aire lliure.

ALTRES LLIGUES SÍ QUE HAN TINGUT PÚBLIC

D’altra banda, el públic no ha tornat a les grades espanyoles. Però esta temporada sí que hem pogut observar com durant les primeres jornades de la temporada, algunes lligues optaven per permetre l’entrada d’un públic reduït als estadis. La Bundesliga va ser la primera gran lliga europea en acceptar l’entrada dels aficionats als seus camps de futbol. No obstant això, la situació de la pandèmia ha empitjorat i, ara mateix, dubten de si hi haurà espectadors esta temporada.

En Anglaterra, la Premier League va obrir al públic durant la primera setmana de desembre. Gràcies a això vàrem poder tornar a sentir el You’ll Never Walk Alone a l’estadi del Liverpool. També es podia escoltar els càntics de la grada dels equips que sí que podien accedir a l’estadi. No obstant això, l’evolució de la pandèmia no va ser bona al Regne Unit i la Premier League es va veure obligada a tornar a fer els partits a porta tancada.

Ara mateix, Rússia i algun país d’Europa de l’est són els únics que presenten públic als seus estadis, com s’ha pogut observar en els partits de l’Europa League.

Per la seua part, la Lliga Espanyola confia en el fet que la situació millore i els casos continuen baixant. D’esta forma, la Lliga podrà sol·licitar la tornada dels aficionats. No obstant això, el Consell Superior d’Esports serà quin tinga l’última paraula, ja que podrà decidir si esta situació és favorable per a poder superar esta crisi o no.