La millor informació del ValènciaCF en valencià

La Comunitat Valenciana rebrà al llarg de gener i febrer prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna
,

La Comunitat Valenciana rebrà al llarg de gener i febrer prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna

COMPARTIR

728-90

La Comunitat Valenciana rebrà al llarg de gener i febrer prop de 50.000 dosi de la vacuna de Moderna contra el coronavirus, que s’administra en dos dosis amb un interval de 28 dies i es manté a 20 graus per davall de zero, segons ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha qualificat de “molt positiva” la decisió d’aprovar la nova vacuna de Moderna i ha assegurat que la Comunitat Valenciana “està preparada per a la seua administració amb prou faenes arriben les primeres dosis” un fet que, previsiblement, ocorrerà la setmana vinent.

“És una bona notícia que celebrem perquè permetrà vacunar un major nombre de persones i augmentar el ritme de vacunació”, ha indicat Barceló, que ha recalcat que es necessiten també dos dosis per a quedar “totalment immunitzat”. La consellera ha mostrat la seua confiança en què en els “pròxims dies o mesos” es puga augmentar el nombre de vacunes de Pzifer que puguen arribar a la Comunitat per l’augment de la producció.

Així, entre gener i febrer es rebran els primers enviaments de Moderna, que suposaran prop de 50.000 dosi d’aquesta segona vacuna autoritzada. Açò permetrà “accelerar el procés de vacunació en els primers estadis”, que són les residències i els sanitaris que treballen en primera línia per a fer front a la Covid-19, segons la consellera.

En finalitzar aquest últim dimecres aquest procés s’havia completat ja en 125 residències de la Comunitat Valenciana amb la vacuna de Pzifer i que es veurà “sensiblement accelerat” en els pròxims dies, segons la Conselleria.

En aquest sentit, Sanitat manté el seu pla perquè dilluns que ve estiguen vacunades persones usuàries i treballadors i treballadores de totes les residències lliures de coronavirus de la Comunitat Valenciana.

La vacuna desenvolupada per Moderna prevé la malaltia causada per SARS-CoV-2 en persones a partir dels 18 anys. S’administra en dos dosis amb un interval de 28 dies i el seu manteniment exigeix la seua refrigeració a 20 graus per davall de zero.

L’autorització d’aquesta vacuna es basa en un assaig clínic pivotal doble-cec (s’administra la vacuna o un placebo emmascarats de manera que s’impedisca la seua identificació a simple vista), aleatoritzat enfront de placebo, que va incloure a més de 30.000 persones adultes majors de 18 anys que van ser vacunades amb dos dosis de 100 micrograms, separades per un interval de 28 dies.

En l’anàlisi intermèdia dels resultats es van observar 196 casos de malaltia per coronavirus, 185 amb placebo i 11 amb la vacuna, la qual cosa va permetre estimar una eficàcia vacunal del 94,1%.