La millor informació del ValènciaCF en valencià

Joan Baldoví presentarà una iniciativa al Congrés sobre els clubs esportius
,

Joan Baldoví presentarà una iniciativa al Congrés sobre els clubs esportius

COMPARTIR

728-90

En el dia de hui, Libertad VCF ha convocat als mitjans de comunicació per a explicar la situació actual del València CF i que faran per a defendre al petit accionista i al club de Peter Lim i les seues intencions. De fet, s’emprendran tres accions legals contra Meriton Holdings.

Les institucions es preocupen pel futbol

El club travessa una situació molt complicada i els problemes econòmics, socials i institucionals augmenten. Esta roda de premsa convocada per Libertad VCF ha tingut molta repercussió en tot el panorama valencianista. De fet, el diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha escrit a les seues xarxes socials sobre el tema.

A més, Baldoví ha afegit que, al llarg dels pròxims dies, el seu partit registrarà al Congrés dels Diputats una iniciativa sobre la governança dels clubs esportius. El diputat de Compromís ha explicat la importància que té que els aficionats han de participar en les decisions dels seus clubs.

La regla del 50 + 1 en Alemanya

En un futbol cada vegada més allunyat dels seus aficionats amb inversors estrangers, existeix un corrent com Llibertat VCF que aposta per la democratització dels clubs esportius. Una democratització que lleva poder a persones com Peter Lim en les decisions del club en el qual és l’accionista majoritari.

Haurem d’estar pendents per a veure quina és la iniciativa presentada per Joan Baldoví i Compromís. No obstant això, és important tindre en compte que en països com Alemanya, existeix la regla del cinquanta més un. Esta norma obliga a tots els clubs de la Bundesliga a cedir la majoria dels drets de vots en mans dels seus clubs i socis.

Un futbol democratitzat és possible. Per això, l’associació de Libertad VCF continua demanant als aficionats del València l’acumulació de les seues accions. Si l’associació és capaç d’arribar al 5% de l’accionariat, Libertad VCF podria fiscalitzar les decisions de Meriton Holdigns i lluitar per la salvació del València CF.