CRÒNIQUES

Final de festa perfecte a Mestalla (2-1)

Per Blanquinegres · 20 Maig, 2018

El Valencia CF va tancar la brillant temporada amb la classificació per a la pròxima Champions amb una victòria en el final de festa de la lliga celebrat a Mestalla davant el Deportivo per 2-1, en un encontre en el qual l’afició va tornar a ser protagonista amb el seu gran suport i perfecta connexió amb l’equip i en el qual van destacar els gols de Zaza i Guedes per a sumar 73 punts en un any inoblidable, ple de grans moments i de fantàstics records.

I és que amb Mestalla bolcat amb el seu equip des de l’inici, els de Marcelino van eixir dominadors de la situació. L’únic objectiu era guanyar i posar punt final a un gran any. I així en el minut 5, després d’una sèrie d’arribades a l’àrea visitant, Parejo no va encertar en la rematada des de fora de l’àrea que va eixir fora per poc. Els de Mestalla buscaven el gol des del seu cor per a celebrar amb els seus. Sense clares ocasions de gol, però amb domini local, un centre de Gayà, va caure als peus de Zaza que va establir l’1-0 a la mitja hora de joc. Simone, que ha rebut de nou la telefonada del seleccionador italià, va rebre l’afecte de la seua gent que va corejar el seu nom. Després va voler compartir la seua felicitat amb l’utiller Serreta, qui es jubila després de molts anys en el club. Amb el pas dels minuts i amb avantatge en el marcador, el partit va ser encara més de color valencianista. Els jugadors s’agradaven sobre la gespa i volien fer l’impossible per l’espectacle. En el minut 42 Rodrigo li va pegar amb rosca i la pilota no va entrar per centímetres però amb 1-0 va acabar la primera meitat en la qual la nova equipación de la pròxima temporada va ser, sens dubte, una de les agradables i positives protagonistes del xoc.

L’arrancada de la segona meitat va ser més del mateix, amb un Valencia CF més ambiciós que va tindre en els peus de Parejo i Rodrigo el segon. Maksimovic també va buscar el gol i va cabotejar al travesser després d’un servici de córner. El Dépor amb no eixia de la seua parcel·la i només la sort evitava una derrota més àmplia, sobretot, perquè a l’hora de joc Zaza va repetir travesser amb una rematada de cap després d’un mesurat centre de Gayà. Marcelino va fer canvis, volia donar minuts a tots. La graderia, encantada amb el seu equip, aplaudint als jugadors en cada acció i corejant Rodrigo i Parejo, selecció“. El tècnic, que sempre ha elogiat eixe suport constant de la seua afició, podrà sentir-se orgullós i satisfet d’esta preciosa comunió gespa-graderia que s’ha consolidat amb el pas de les setmanes i mesos.

El meta Koval, després d’una mala passada, va fer la parada de la jornada quan Guedes va voler aprofitar-se del seu error amb una vaselina. Però este ‘7’ té sempre fam de més i en el minut 77 va llançar un obús des de dins de l’àrea per a fer el 2-0. Tanmateix, el Deportivo, en la seua primera rematada entre pals, va marcar el 2-1 obra de Lucas Pérez, qui poc després va tindre l’empat, solucionat per l’agilitat i reflexos de Jaume Doménech. El d’Almenara va seguir amb el seu recital en els millors minuts visitants i va traure dos pilotes amb molt de perill en els compassos finals.

Al final, l’himne de la Champions, l’afició posada en peus aplaudint i els jugadors en el centre del camp retornant tant afecte van ser l’espectacular tancament. Espectacular final de festa a Mestalla.