+

Estrela Roja tampoc pot amb el potencial València Basket

Per Cristian Año · 16 Gener, 2019

Autor: Josep Prats

El conjunt taronja volia seguir invicte en el Top16 de l’Eurocup en un partit davant Estrela Roja, que ja va guanyar l’any passat a la Fonteta en Eurolliga.

La defensa forta d’Estrela Roja al començament del partit i les pèrdues taronja, van fer que els balcànics eixiren amb un parcial de 0-6 recolçats per un centenar d’aficionats seus. Aquest parcial inicial fou trencat per la conexió Diot-Labeyrie per a posar el 2-6. Amb els seus primer punts al partit, Rafa Martínez va aconseguir arribar als 400 partits en Eurocup. Al primer quart va finalitzar amb el resultat de 21-23 favorable als visitants.

A poc a poc, València Basket anava posicionant-se al parquet, encara que la defensa visitant no es debilitava. Tomic va fer el seu primer temps mort perquè el conjunt taronja es posava 26-23 després de tres minuts del segon quart. El parcial augmentava a 9-0 per a què València Basket es col·locara 30-23. La defensa balcànica no va aguantar el ritme en atac taronja i, a poc a poc, els homes de Jaume Ponsarnau van anar despegant-se en el marcador (40-33). Finalment, la primera mitat va acabar amb el resultat de 42-37.

Després del pas pels vestidors, València Basket va seguir portant el comandament del partit, encara que Estrela Roja no es despegava de l’encontre. A més, arribats a l’equador d’aquest tercer quart, el conjunt visitant aconseguia col·locar-se un punt per baix dels taronja, deixant-los tota la pressió a ells (53-52). Un 2+1 de Will, va fer perquè València Basket s’escapara altra vegada en el marcador col·locant-se +8 (60-52). Fins i tot, abans d’acabar el tercer quart van pujar de la renda dels deu punts sumant el 67-55. El tercer període va finalitzar amb el marcador de 67-57.

En canvi, al començament de l’últim quart, Estrela Roja tornava a baixar dels de deu punts per a posar-se 69-61, però Matt Thomas amb un triple, va tornar a posar eixa diferència en +11 (72-61). A cinc minuts per a la fi, el conjunt taronja seguia mantenint la seua diferència per damunt d’eixa tanca psicològica, i posant una marxa més al seu joc per a evitar sorpreses finals. València Basket s’agradava amb el seu joc i va fer gaudir d’unes bones jugades a la Fonteta. Al cap i a la fi, l’equip del cap i casal va guanyar còmodament per 92-76.