La millor informació del ValènciaCF en valencià

Els clubs de primera i segona descarten fer-se els tests
,

Els clubs de primera i segona descarten fer-se els tests

COMPARTIR

728-90

La Lliga Santander està buscant la forma de tornar a la competició per a no perdre la gran quantitat de milions dels contractes de drets televisius.

La lliga havia citat als futbolistes i mèdics de primera i segona divisió per a sotmetre’s als tests del coronavirus els dies 27 i 28 d’abril. La resposta dels clubs ha sigut negativa. Molts futbolistes no consideren ètica la decisió de la lliga i, a més, volen tindre la certesa de què es complisquen les condicions sanitàries idònies per a no patir problemes de salut.

La Presidenta del Consell Superior d’Esports, Irene Lozano, ha declarat en Twitter que serà Sanitat qui haurà de decidir quan i quins tindran accés als tests. I el primer ministre, Salvador Illa, ja va deixar clar que les proves tenen prioritat per a les persones que pateixen els símptomes.

El Racing de Santander, per exemple, va emetre un comunicat contrari a la decisió de la Lliga on apel·la a la responsabilitat i a l’ètica amb els sanitaris que es troben a la primera línia. També, el capità del Reial Valladolid, Javi Moyano, comentava que els futbolistes no poden viure “en una realitat paral·lela a la resta de la societat”.

Serà sanitat l’encarregada de decidir quan es tornarà a l’activitat esportiva, primer amb els entrenaments, i després amb la volta dels partits de lliga.