El València suma un valuós punt al Wanda Metropolitano

Per Jorge Olmos · 19 Octubre, 2019

Cita important la que afrontava el València CF en la visita al Wanda Metropolitano a la jornada 9 del campionat lliguer. Gran oportunitat per a donar un colp damunt la taula davant un dels equips punters i seguir reafirmant les bones sensacions obtingudes les darreres jornades, fora de casa especialment. Enfront, un Atlètic de Madrid que mira de tu a tu als grans del campionat.

Amb la baixa de Rodrigo, Celades s’ha decantat per canviar el sistema, jugant amb Maxi sòl en la punta de l’atac, amb trivot i les bandes que tan bé estan funcionant -Cheryshev i Ferran-. Compassos inicials de molta disputa, on els locals han buscat una pressió molt alta que els valencians han sabut gestionar. Ferran ha enllaçat bones accions ofensives, explotant la banda i forçant la defensa local a rebutjar per línia de fons.

L’equip del Cholo ha anat pujant de revolucions i ha imprés un ritme més alt, traduït amb bones ocasions de Saúl i Diego Costa que a punt han estat de batre Cillessen. No reaccionava el conjunt blanc-i-negre, que semblava tindre una marxa menys que els de Simeone. Han seguit aplegant les ocasions locals, aquesta vegada a punt ha estat de marcar Morata, i instants després, una centrada lateral ha tocat en el braç de Cheryshev i amb l’ajuda del VAR, Cordero Vega ha senyalat penal que marcaria Diego Costa.

Amb 1-0 s’aplegava al descans, i després del pas pels vestidors el València ha espavilat, amb més intensitat en el joc i més aplegades a l’àrea rival. Cheryshev ha colpejat el travesser en una claríssima ocasió després d’una passada de la mort de Maxi, perdonant el que no es pot perdonar per a sumar en un camp com aquest. Celades ha canviat el sistema, donant entrada a Gameiro per Kondogbia i passant al 4-4-2 buscant l’empat.

Simeone també ha refrescat l’equip adoptant una actitud més defensiva reforçant el mig del camp amb Marcos Llorente, que ha substituit Morata, mentre que el tècnic visitant ha cremat totes les naus donant entrada a Kang In per Cheryshev, molt desafortunat hui.

El València seguia insistint i al minut 80, en una falta perillosa, Parejo ha marcat un gran gol amb xut magistral a l’escaire imparable per a Oblak. Instants abans Joao Felix s’ha hagut de retirar lesionat i l’equip local ha tingut que afrontar 10 minuts amb un jugador menys. Amb aquest context favorable l’equip del Túria ha anat creixent i a punt ha estat de marcar el segon Maxi en una jugada rebolicada.

El València ha apretat buscant la victòria amb superioritat, que ha durat poc, ja que en el 90′ Kang In ha sigut expulsat amb roja directa mitjançant VAR per tallar una contra. Finalment l’encontre ha acabat amb un just empat, amb una part per a cada equip.