+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

El València menysprea la Copa (2-0)

Per Blanquinegres · 13 Gener, 2015

El Valencia diu adéu a la Copa després de llançar al fem l’eliminatòria copera davant l’Espanyol de Barcelona. El conjunt català va certificar la seua classificació al tram final del partit i gràcies als gols de Felipe Caicedo.

L’Espanyol va eixir al verd de l’estadi de Cornellà amb clars signes de valentia i de voler alça el marcador de 2-1 abastat al partit d’anada a Mestalla. Malgrat l’ambient recreat al feu blanquiblau, el València va saber refredar els ànims dels pericos, mitjançant el domini de la pilota i del rellotge.

Però tot va truncar-se al 13 de la primera part. El pla traçat per Nuno es venia a terra després de que Mustafi marxarà cap a als vestidor abans d’hora. Tombava a Sergio Garcia i l’àrbitre interpretava que l’internacional alemany era l’últim home defensor i roja directa. Davant esta nova circumstància, el València es reorganitzava en un 4-4-1. A partir d’este moment el conjunt de Nuno va desaparèixer, endarrerint la seua posició al camp i l’Espanyol va prendre el comandament del partit.

El primer avis seriós per als catalans va arribar a l’equador de la 1a part. Stuani rematava de cap, guanyant-li la partida a Vezo, però la pilota eixia molt prop del pal dret de la meta defensa per Yoel. Els pericos, continuarien acumulant arribades perilloses a l’àrea valencianista fins al final de la primera part.

Al 33’, Nuno feia la primera substitució del partit obligada. Alcácer eixia del camp per Álvaro Negredo. Pareixia que el de Torrent abandonava el camp per problemes físics al seu quàdriceps. Amb el vallecà al camp el conjunt blanquinegre tractava de tornar a tindre la possessió de l’esfèric, perdut als últim minuts per la inferioritat numèrica.

Afortunadament, el temps de descans arribava a Cornellà – El Prat i el València, a falta de 45 minuts, encara es trobava per davant en l’eliminatòria (2-1).

Amb la segona part ja en marxa, l’Espanyol no va deixar de treballar en el seu objectiu de fer un gol que el classificarà als ¼ de final de la Copa i continuava acumulant arribades que feien inquietar la saga blanquinegra.

Va ser al 55’ de la segona part quan el València va combinar amb precisió. Per fi els de Mestalla pareixia desemperesir-se. Una bufada d’aire fresc després de defensar-se com un gat durant els darrers 54 minuts.

La segona substitució valencianista realitzada per Nuno va servir per fer altra correcció per salvar la depressió en la qual es trobava el conjunt de Mestalla. Nuno posava en lliça un doble lateral esquerre format per Orban-Gayà, el sacrificat era Rodrigo de Paul. L’Espanyol, a falta d’un quart d’hora insistia i clavava junt a la parella, Stuani-Sergio Garcia, a l’ex llevantinista, Felipe Caicedo.

Al 79’ la pólvora servida per Sergio González va donar el premi gros. L’equatorià, Caicedo, entrat fa pocs minuts convertia el primer gol perico. Yoel ajudava poc fent una eixida horrorosa. L’Espanyol a falta d’onze minuts era equip de quarts de final.

Nuno des de la banqueta i a la desesperada treia un central, Otamendi per posar al camp a Parejo. Tot i este moviment, el València no va reaccionar i amb el pas del minuts la Copa anava acomiadant-se del calendari blanquinegre fins a la temporada que ve. Sobre tot, quan a un minut per al 90, Caicedo, de nou, afusellava a Yoel, fent el 2 a 0.

Finalment amb el xiulit final, la decepció va confirmar-se. El València estava eliminat de la Copa que tanta il·lusió havia generat entre l’afició blanquinegra. De nou, com en les altres 5 ocasions l’Espanyol es carregava al València CF del torneig del KO.