El València es refà i suma un punt davant la Reial Societat

Per Jorge Olmos · 11 Abril, 2021

El València va empatar a dos davant la Reial Societat un partit que va tindre perdut amb dos gols de desavantatge després de fallar un penal en la primera part. Un segon penal transformat per Wass va clavar al València al partit i Paulista va firmar l’empat. A més, quan el València tenia prop la remuntada, Maxi la va enterrar sent expulsat.

El partit va arrancar amb igualtat. Els dos equips es tantejaven, però cap dels dos imposava el seu joc i el València ho intentava mitjançant centres laterals. Tant és així que un centre de Cheryshev va pegar en la mà de Gorosabel i l’àrbitre va xiular penal. Tot semblava favorable al València, però Soler va llançar fora la pena màxima.

I per si no fóra poc, a l’acció següent Guevara va marcar amb un tir ras des de fora de l’àrea el primer després que el baló es passejara de banda a banda de l’àrea davant la passivitat de la defensa. El gol li va sentar molt mal al conjunt de Javi Gracia que no va aconseguir crear més perill en la primera part.

El València era un equip mort i Isak ho va certificar marcant el segon al fil del descans després d’una pèrdua de Paulista en l’eixida de baló. 0-2 al descans. Un resultat que posava en evidència el nivell del València. I no ja el futbolístic, que tots sabem el que és, sino el competitiu. A la primera part sobre la gespa es va veure un equip sense ganes, que es deixa anar i amb una tensió indigna per a la categoria.

Després del pas pels vestidors el partit seguia la mateixa línia amb la Reial Societat dominant el joc i creant ocasions. Però en un córner, el València es va trobar amb un segon penal que va transformar Wass per a clavar al València en el partit. Mitja hora al davant en la qual la Reial podia notar el cansament després de la final de Copa i el partit entre setmana.

Després del gol el València es va veure amb opcions i va fer un pas endavant. Guedes ho va intentar de totes les maneres i després d’una gran pressió va forçar un córner en el qual va assistir a Paulista que es va refer de l’error de la primera part i va posar l’empat al marcador. En a penes 15 minuts el València havia ressorgit i havia empatat el partit.

Amb 15 minuts al davant, el València, que anava llançat a per la victòria es va quedar en un jugador menys després de l’expulsió de Maxi Gómez per una colzada en una disputa aèria. Un altre pal en la roda per al conjunt del Túria que quan no té problemes, els busca.

Amb l’expulsió, Javi Gracia va retirar a Guedes, l’home més actiu del València, per a donar entrada a Lato, buscant conservar el punt i el València es va dedicar a defendre els atacs de la Reial Societat.

Finalment, el marcador no es va moure i va acabar amb empat a dos i el València ja mira a la pròxima jornada en la qual visitarà al Betis sense Paulista ni Maxi Gómez.