CRÒNIQUES

El València es refà del ridícul i remunta al Terrassa en la pròrroga

Per Jorge Olmos · 16 Desembre, 2020

El València va eliminar al Terrasa en l’eliminatòria de Copa del Rei pels pèls, després de quallar uns primers 80 minuts indignes en els quals va semblar que l’equip de primera divisió era el català. Als últims 10 minuts i amb l’entrada de Guedes, Soler i Yunus el conjunt de Gracia es va refer i a la pròrroga va sentenciar amb dos gols de Guedes.

El partit va començar amb el Terrassa dominant a plaer i al minut 4 va tindre la primera ocasió clara amb un contraatac que va parar Rivero. I no va tardar a tindre la segona, i en aquest cas, marcar. Al minut 8 una bona jugada per banda dreta va culminar amb una passada de la mort i un xut a la soca del pal al qual no va poder aplegar Cristian Rivero.

El València estava perdent davant d’un equip de tercera divisió i lluny de reaccionar, amb el pas dels minuts el joc era pitjor. La nul·la intensitat i la pressió descoordinada feia que els de Gracia arribaren un segon tard a totes les jugades. O dos. O tres. I amb baló, poca claredat. A penes una acció aïllada de Sobrino que va centrar i la pilota es va estavellar al travesser.

I gràcies. Per què en l’última jugada de la primera part Cristian Rivero va salvar el segon en un remat des de l’àrea xicoteta. Així va acabar la indigna primera part del València. Un primer temps on els papers semblaven canviats i en la qual el València semblava ser l’equip de tercera divisió.

I després del pas pels vestidors, la cosa no anava a millorar. En a penes 5 minuts el Terrassa va marcar el segon amb un llançament de falta magistral i minuts després Molina va ser expulsat. El partit del València no podia ser pitjor. Però quedaven 15 minuts i a poc bé que feren els de Gracia, la cosa podia canviar. No oblidem que jugava davant un tercera divisió, encara que semblara de primera amb l’indigne partit del VCF.

Amb el 2-0 i amb un jugador menys, Gracia va donar entrada a Soler, Guedes i Yunus per a intentar remuntar. I es va notar. Minuts després, Manu Vallejo va provocar un penal que va transformar Carlos Soler per a retallar distàncies a les acaballes de l’encontre i al descompte, en un córner, Yunus va establir l’empat que salvava al València de la humiliació i el portava a la pròrroga.

Més bé, el va salvar de l’eliminació, ja que la humiliació sofrida per tots els valencianistes durant el partit no l’esborren dos gols als últims minuts.

I a la pròrroga el partit va ser el que calia esperar. Amb el Terrassa amb 10 jugadors també, els de Gracia van ser superiors per primera vegada en tot el partit i Guedes va fer el tercer al minut 103. I el partit es va acabar quan el portugués va fer el segon en el seu compte particular al minut 110.

Finalment, el València es va salvar del ridícul de quedar eliminat davant un tercera divisió i es va classificar per a la següent ronda, però el resultat final no pot tapar els 80′ minuts vergonyosos que va realitzar el conjunt de Gracia, indignes per a una entitat com la blaquinegra.