ACTUALITAT

El València CF perd per la mínima a Vigo

Per Blanquinegres · 24 Agost, 2019

El RC Celta de vIGO va aconseguir la seva primera victòria de la temporada en derrotar al València CF (1-0) amb un gran gol de Gabriel Fernández, que va certificar amb una rematada una gran jugada combinativa, en un partit en el qual l’equip celeste a penes va sofrir durant la segona part.

El Celta es va apoderar de la pilota en els primers quinze minuts, un quart d’hora de tanteig entre tots dos equips amb la idea de miniminizar els riscos, amb poc perill sobre el camp fins que va aparèixer la connexió Iago Aspas-Denis Suárez. En una jugada meravellosa, Kevin es va associar amb Aspas, aquest va obrir el joc cap a la banda d’esquerra de Denis Suárez, que va ficar en l’àrea un centre ras que va culminar d’esperó Gabriel Fernández.
Aquest gran gol va obrir el partit. El ritme es va accelerar: el golejador Gabriel Fernández ho va tornar a intentar amb un centre molt tancat, es va aproximar el València amb un tir de Maxi Gómez i va respondre el Celta amb un tir fluix de Brais Méndez.

El Celta va aguditzar el seu perill quan va aparèixer Aspas, el factor desequilibrant d’un equip que va buscar poc als seus laterals en atac, encara que a meitat la primera part Olaza va ficar un perillós centre que després d’un mal rebuig defensiu va deixar a Aspas sol, amb la pilota morta prop de l’àrea xicoteta. El tir del davanter el va rebutjar Garay.

El València va tardar gairebé mitja hora a espavilar. Ho va fer quan Parejo i Kondogbia van controlar la zona central. Va dominar l’equip de Marcelino. Va sofrir el Celta, que es va ficar enrere per a detenir l’assetjament visitant. Primer, en una acció amb un gran desbord de Guedes per l’esquerra, Wass va rematar una pilota al travesser; un minut després, Maxi Gómez no va caçar un bon centre de Gameiro, que va veure com la pilota passejava per l’àrea sense un rematador.

Va superar el Celta la fase de domini valencianista, malgrat algun esglai final abans del descans, com un llançament de Guedes, després d’un error en defensa de Aidoo. El Celta, que va fluixejar en atac amb el pas dels minuts, va tancar el primer temps amb un cabezazo desviat d’Aspas, darrere l’altre gran centre de Olaza.

Va eixir del vestuari el València sense solucions. Durant els primers vint minuts de la segona meitat, només va tenir una ocasió, un tir de cap Piccini després d’un servei de falta lateral de Parejo. Res més.

Va oferir més el Celta, més dinàmic, més combinatiu per a superar la pressió del rival, sobretot quan entre línies va generar Aspas, amb bones obertures a bandes, atacs vistosos com el que va finalitzar amb un tir potent Gabriel Fernández que va buidar Cillessen. Només li va faltar al Celta més precisió en els metres finals per a tancar els seus nombrosos atacs.

Marcelino va moure la banqueta. Va ficar, mediat el segon temps, a Rodrigo, Diakhaby i Ferrán. Va millorar el seu equip, que es va estirar, va tenir un poc de ritme i es va acostar a la porteria de Rubén, encara que sense fer mal.

El guió va ser un partit d’anada i de tornada. Es va acomodar bé ací el conjunt de Fran Escribá. Amb espai a dalt, Aspas va provar a Cillessen. I, prop del minut noranta, també Denis Suárez va obligar al porter a una bona estirada. Va generar més perill el Celta, buscant contraatacs, malgrat la millora del València en els deu minuts finals, amb més possessió de la pilota, amb centres de Gayáperò sense tot just rematades, excepte un en l’ultimo minut, un panorama còmode per a segellar la victòria gallega, que va malgastar en la prolongació un penal fallat per Denis Suarez.