El València CF deixa escapar en la segona meitat la victòria

Per Blanquinegres · 06 Març, 2020

El València CF va barallar per a guanyar i va empatar en Mendizorroza davant l’ Alabés (1-1), en una bon partit dels de Mestalla, especialment la primera meitat en la qual es van avançar amb un espectacular golàs de falta de Dani Parejo i en la qual el VAR i el col·legiat no van xiular un claríssim penal per enderrocament del porter Pacheco a Cheryshev. Després del descans, els locals van empatar en l’única distracció defensiva i, malgrat intentar-lo fins al final, els blanc-i-negres no van poder aconseguir els tres punts.

Un consistent i seriós València CF va iniciar el xoc amb un onze inicial en el qual destacava la ubicació de Florenzi per davant de Wass per la banda dreta, a Kondogbia per davant de la saga i per darrere de Parejo, Carlos Soler, l’italià i Cheryshev, amb Gameiro com a únic punta. El seu plantejament no va deixar maniobrar a l’Alabés, qui es veia incòmode en l’eixida de la pilota des de darrere i a penes arribava a l’àrea de Cillessen. El primer avís blanc-i-negre el va donar Parejo amb un tir que se’n va anar alt en el minut 19.

Tot estava controlat i amb el pas dels minuts acreixia el seu domini. No obstant això, en el minut 24 el col·legiat i el qüestionat VAR tornaven a perjudicar els interessos valencianistes després d’una acció de Cheryshev que va ser derrocat clarament pel porter Pacheco sense cap opció de frenar al rus. Malgrat la consulta, Gil Manzano no va xiular res davant la sorpresa de la seua decisió i les protestes de tots els jugadors valencianistes que no ho podien creure.

Aquest negatiu contratemps va alertar encara més al València CF que va demostrar caràcter i capacitat de superació. Una falta comesa sobre Carlos Soler la va triar Parejo per a afilar la seua bota. Va col·locar la pilota, va mirar la porteria i a Pacheco, i va fixar un objectiu. Va agafar carrera, va colpejar com ell només sap i golàs impressionant per tota l’esquadra des de quasi 20 metres. Huitena diana en LaLiga del ‘10’ blanc-i-negre. Era el minut 34 i aqueix anhelat 0-1 es va celebrar amb molta ràbia i alegria com no podia ser menys.

L’Alabés va acabar la primera meitat descentrat, desballestat i perdent-se en faltes i nombroses imprecisions. Tot per culpa del bon fer sobre la gespa de l’equip de Mestalla, sòlid, compacte, amb un plantejament perfecte, i perillós a la contra per totes dues bandes. I va poder ser encara millor si Wass, de cap, arriba a assestar el colp definitiu als locals, però el danés no va encertar a batre a Pacheco en una excel·lent ocasió. El València CF se’n va anar al descans amb molt bones sensacions i, el més important, amb avantatge en el marcador.

La segona meitat va començar amb el lògic arreón dels de Mendizorroza a la recerca de l’empat. Al València CF li tocava seguir en la mateixa línia de serietat de la primera, aguantar les envestides i esperar el moment de contraatacar. I això va passar. En el minut 58 una preciosa acció combinativa dels valencianistes entre Gameiro, Carlos Soler i Cheryshev va acabar amb un mesurat centre del rus al segon pal i Florenzi, sense deixar caure la pilota, va xutar amb potència i a la xarxa, però per fora del marc d’un ja batut Pacheco. Quina pena, ja que aqueixa jugada mereixia més premi.

Una altra excel·lent notícia a Vitòria va arribar amb l’esperat retorn de Coquelin passada l’hora de joc en substitució de Florenzi. No obstant això, un baló en l’àrea va caure als peus d’Edgar per a marcar l’empat en l’única distracció defensiva dels de Mestalla. Una altra vegada tocava reaccionar i alçar-se. Guedes, que havia entrat pocs minuts abans, va donar l’esglai de la nit en rebre un fort colp en la cara que va ficar la por en el cos a tots els assistents. Afortunadament el portugués, després de canviar la seua samarreta plena de sang, va tornar a entrar.

El València CF volia més. Rodrigo, en el dia del seu aniversari, reapareixia després d’un temps fora per lesió. Els tres punts eren una obsessió i l’equip es va llançar per aqueix botí màxim. L’Alabés va tindre el triomf en l’últim sospir amb un tret des de prop de Joselu que Diakhaby va evitar en llançar-se al sòl. Al final, empat a Vitòria en un xoc en el qual als de Mestalla se’ls va escatimar un clar penal a Cheryshev en un nou error arbitral i del VAR en l’actual temporada. I ja són molts.