El València cau derrotat a la batalla de Getafe

Per Jorge Olmos · 27 Febrer, 2021

El València va caure derrotat davant el Getafe per 3-0 en un partit lleig que va estar marcat per la mala imatge dels homes de Javi Gracia i l’actuació discutible de Figueroa Vázquez. Diakhaby va ser expulsat per una acció similar a la de Cabaco, que tan sols va veure la groga.

La primera part va ser una interrupció constant. Com cada partit en el qual juga el Getafe, van predominar les faltes, les disputes aèries, els xocs i les targetes. El futbol va brillar per la seua absència i els equips es limitaren a enviar balons en llarg buscant superar la pressió del rival i a intentar guanyar la segona jugada. Cabaco es va lliurar de l’expulsió en una jugada en la qual Kangin li va robar la cartera i encarava porteria.

I en aquest context de guerra de guerrilles, el Getafe, que es mou com peix en l’aigua, es va avançar al marcador amb un golàs d’Arambarri des de 35 metres. L’uruguaià va enganxar un baló i el va enviar a l’escaire, pillant desprevingut a Cillessen que la va tocar, però no va poder parar-la.

El València, que tot i no fer ni dos passes seguits almenys havia igualat la intensitat del rival, es va veure per darrere al marcador d’un partit que es posava cara amunt. I si ja s’havia jugat poc amb 0-0, el previsible era que a la segona part es jugara encara menys amb l’avantatge dels de Bordalás.

I després del pas pels vestidors, de mal en pitjor. Diakhaby es va adormir, Maksimovic li va robar el baló i el francés va ser expulsat en una acció similar a la de Cabaco, que tan sols va veure groga. I minuts després, sense temps de reacció, Jaime Mata va fer el segon en una jugada nascuda d’una treta de porta i en la qual Cillessen va poder fer més.

Després del segon, el partit va ser impotència pura. El Getafe seguia en la seua línia de duresa i el que rebia el castic era el València. Tot siga dit, l’actuació de Figueroa Vázquez va deixar molt a desitjar amb la seua doble vara de mesurar segons qui fera la falta. Paulista també va ser expulsat, però el Var la va anul·lar per fora de joc.

Per si no fóra poc, a les acaballes del partit el Cucho va fer el tercer i va culminar la golejada. Finalment, derrota del València a Getafe en un partit que va tindre de tot menys futbol i en el qual els homes de Javi Gracia no van poder tirar ni a gol.