Almeida: "Estic content de jugar sense dolor"

ACTUALITAT  CRÒNIQUES

El València Bàsquet arranca amb una exhibició ofensiva

Per Jorge Olmos · 28 Agost, 2020

El València Bàsquet afrontava davant el Joventut de Badalona la primera pedra de toc per a preparar aquesta il·lusionant temporada 20/21. Per al duel, Ponsarnau comptava amb tots els efectius a excepció del flamant fitxatge Derrick Williams, amb un problema muscular.

El conjunt taronja va arrancar anotant de manera fluida baix la batuta de Hermansson, que des de ben prompte va començar a mostrar el repertori d’assistències i de lectura de joc. El primer quart va estar marcat per l’encert d’ambdós equips des de la línia de triple, però sobretot del València, on Marinkovic, Sastre, Prepelic, Kalinic i Dubljevic anotaren des del 6,25.

A més, Tobey va començar al mateix nivell que va acabar la passada campanya, dominant la pintura i sentint-se superior als rivals. Amb 23-34 es va aplegar al final del primer quart després d’una exhibició ofensiva coral dels de Ponsarnau. Al segon, el ritme va seguir sent elevat, amb moltes possessions i amb els atacs imposant-se a les defenses.

Al segon quart, van compartir minuts Pradilla i Tobey i més tard, Dubljevic va imposar la seua llei baix dels taulers. Amb 41-53 es va aplegar al descans, tot un reflex del caràcter ofensiu de l’encontre. Després del pas pels vestidors, el València va augmentar la intensitat defensiva i va donar un colp al partit, amb un parcial de 0-6 d’eixida i ampliant l’avantatge fins als 18 punts.

Després de trencar el partit, els de Ponsarnau no es van relaxar i van mantenir la distància amb el rival i tot i tindre menys encert ofensiu, van enfortir la defensa. El jove Pradilla va oferir bons minuts culminats amb una gran esmaixada.

Amb 56-71 es va aplegar a l’últim quart, amb molt bones sensacions davant un bon equip. Sastre va arrancar l’últim tram en flames i va anotar, robar i contraatacar per a posar la màxima distància al marcador (20) i matar el partit.

Finalment, les revolucions van baixar als minuts finals, el València es va relaxar i el Joventut de Badalona es va apropar al marcador maquillant el resultat, que va acabar 82-94. Bon primer test del conjunt taronja, que, tot i tindre coses a millorar -com els regals als minuts finals- hi han quallat un bon encontre al primer duel de pretemporada.