+  CRÒNIQUES

CRÒNICA: El líder parla valencià (3-0)

Per Pere Alapont · 26 Septembre, 2014

Nuno ho demanà i Nuno ho ha tingut. Magnífica l’entrada que ha presentat l’estadi de Mestalla per a veure al seu equip guanyar una setmana més i posicionar-se al més alt de la classificació. Bons records per a una afició que torna a creure en el seu equip.

El València ha començat el partit bolcat, res a veure amb els inicis més calmats dels partits davant Málaga i Espanyol, i les ocasions han arribat des de ben prompte. Al primer minut Gayà ha penjat un baló des de l’esquerra que cap company ha encertat a rematar. Un minut després, la pressió exercida per Feghouli i el mateix Gayà sobre la defensa del Còrdova , ha provocat una falta que s’ha encarregat d’executar el debutant Joao Cancelo.

Els locals tenien el control total del partit i podrien haver-se avançat al marcador si Vicandi Garrido havera vist unes mans dins l’àrea cordovesa al minut 6. A partir d’ahí l’encontre s’ha gelat i les ocasions han cessat. Ningú esperava l’arribada d’un gol en eixos moments. Però Paco està al terreny de joc.

Minut 21. Cavalcada per banda dreta de l’incombustible Feghouli i centre mil·limetrat al cap d’un Alcácer que, una vegada més, s’ha menejat com peix en l’aigua dins de l’àrea rival i ha cabotejat impecablement un baló que ha anat a parar a un lloc al que Juan Carlos mai arribaria. Deliri a Mestalla. Quarta jornada consecutiva marcant per al de Torrent. El millor moment de la seua carrera. Quin és el sostre d’este home?

I sense temps per a digerir-ho ha arribat el segon gol valencianista. Ara li tocava el protagonisme a Pedreguer. Baló mort dins l’àrea i canonada seca del genial Gayà. Ell no volarà com els seus homòlegs Alba i Bernat. Esperem.

Poc abans del descans, Diego Alves ha salvat el que havera sigut el 2 a 1 amb una extravagant parada amb els peus, la que li faltavem per vore al brasiler.

Nuno ha decidit donar descans a Piatti i Gayà i Carles Gil i Orban han botat a la gespa poc després de l’inici del segon temps. Aquest últim ha patit un xoc molt aparatós al minut 67 però afortunadament ha quedat en res.

El València ha tingut controlat el partit en tot moment i l’anhelat tercer gol, que donava el lideratge, ha acabat aplegant gràcies a Sophiane Feghouli. L’algerià, que s’ha marcat un encontre descomunal, ha creuat un tir que, Juan Carlos, una vegada més, no ha pogut evitar que acabara en gol. L’internacional per Algèria s’ha retirat del terreny de joc i el jove Roberto ha ocupat el seu lloc.

La resta de l’encontre no ha tingut més història. El València ha tornat a complir. Alguna cosa ha canviat, els rivals no tenen opció de crear perill i la motivació creix jornada rere jornada. A San Sebastià ja espera la Reial Societat.