La millor informació del ValènciaCF en valencià

El Consell restringix les reunions en domicilis a una unitat de convivència i perimetra les grans ciutats
,

El Consell restringix les reunions en domicilis a una unitat de convivència i perimetra les grans ciutats

COMPARTIR

728-90

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge l’adopció de noves mesures davant l’evolució de la pandèmia, entre les que es troba la limitació de les reunions als convivents en l’espai privat i a dos persones de dos nuclis de convivència diferents a l’espai públic i el confinament perimetral municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius.

Així ho ha indicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després d’una reunió celebrada aquest diumenge amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la subsecretària, Mònica Almiñana, i la secretària autonòmica de Salut Pública i de el Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro.

Aquestes noves mesures entraran en vigor aquest dilluns, 25 de gener, des de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), i s’estendran fins al 15 de febrer.

En primer lloc, s’estableix la limitació les reunions als convivents en l’espai privat i dos persones que poden ser de dos nuclis de convivència diferents a l’espai públic.

MÉS MESURES

Així mateix, es prorroga el confinament perimetral autonòmic i es decreta el municipal de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius. Aquestes són València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevieja, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real. Aquestes mesures quedaran reflectides en un decret de President de la Generalitat.

A més, Ximo Puig s’ha referit a l’evolució de la campanya de vacunació i de la necessitat de “prioritzar en la immunització” a persones en major situació de vulnerabilitat.