Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

Dur colp per al València en el descompte

Per Jorge Olmos · 23 Octubre, 2019

El València afrontava un partit clau per a la classificació, amb l’objectiu de guanyar i seguir amb la dinàmica positiva que ve enllaçant les últimes setmanes. Enfront, un Lille amb 0 punts per al que el duel era l’última oportunitat de tindre opcions de classificar.

Celades ha apostat per Diakhaby i el mig del camp que va guanyar a Londres, amb Coquelin i Cherisev en bandes; dalt, doble nou amb Gameiro i Maxi. 4-4-2 en defensa amb variacions al 4-3-3 en atac, on Gameiro es deixava caure a banda dreta i Coquelin apareixía pel mig.

El duel ha començat amb imprecisions en l’eixida de baló davant la pressió del Lille, que a punt han estat de costar cares. Però, amb personalitat el conjunt del Túria ha anat creixent a mesura que avançava el partit i ha disposat de la primera ocasió en un remat de Gameiro.

Les disputes han caracteritzat el primer temps, on cap dels dos equips conseguia imposar-se. Els locals han pressionat en els minuts finals, disposant de bones ocasions amb tirs d’Osimhen, inclòs un travesser de Yazici. Així, el València s’ha salvat i amb el 0-0 s’ha aplegat al descans, amb millors sensacions locals.

Després del pas pels vestidors, Celades ha tret a Carlos Soler, retirant a Kondogbia i passant al 4-4-2. Els visitants han anat avançant línies i en una contra magistral entre Maxi, Gameiro i Cherishev, el rus ha batut Maignan en la primera ocasió clara. El millor del partit, el resultat per als valencians que han seguit rebent ocasions i sols la fortuna, Cillesen i el desencert rival han evitat l’empat.

Entre ocasions franceses i possessions infructuoses dels de Celades s’ha aplegat als minuts finals, quan Diakhaby ha comés dos errors de benjamí i ha sigut expulsat faltant cinc minuts. Amb inferioritat, el València s’ha tancat protegint el prestigiós botí que tenia, però Ikoné ha empatat en el 95′ frustrant així l’objectiu dels valencians i fent justícia al mostrat al terreny de joc.