+  CRÒNIQUES

CRÒNICA ZEN 2-0 VCF: El València és incapaç de res

Per Pere Alapont · 24 Novembre, 2015

El València Club de Futbol tornà a oferir una imatge molt desagradable i difícil de suportar al Petrovski de Sant Petersburg i va caure per 2 a 0 contra el Zenit en un partit en què les ocasions per als valencianistes tornaren a ser escasses.

L’encontre començà amb un Zenit que volia la posició i dominar, tot i que el primer llançament a porta va ser obra de Paco Alcácer per al València als tres minuts. Els de Nuno arribaven bé, però una jugada per banda esquerra dels russos va estar a punt de costar el primer gol dels locals en un centre enverinat que Gayà encertà a rebutjar des de la línia. Dos minuts més tard, al 14, no es va tindre tanta sort i Shatov, en un mà a mà amb Jaume, anotà el primer.

Els valencians no foren capaços de reaccionar, una situació habitual en este equip últimament, i els de Sant Petersburg seguiren acostant-se amb perill a l’àrea visitant. Ni es defensava amb seguretat, ni es creava perill, i així era impossible capgirar la situació. S’hagué d’esperar a la mitja hora per a veure una nova ocasió del València, i fou Rafa Mir qui va estar a punt de batre a Lodygin des de l’àrea menuda.

Alcácer intentà l’empat amb un remat a un centre de Feghouli, i a continuació de nou el de Torrent en un baló que li havia deixat Parejo dins l’àrea. Els intents, però, foren en va, i amb la derrota per la mínima s’arribà a la mitja part.

Ja amb l’encontre reprès, poc ha tardat Nuno en substituir a Mir i donar entrada a Santi Mina. Es portaven 10 minuts de la segona meitat i el joc era idèntic que a la primera part, nul. Precisament a Mina se li anul·là un gol encertadament per posició incorrecta quan els blanquinegres començaren a tindre un poc més de protagonisme. Els russos no buscaven altra cosa que aguantar el resultat, però ni així era capaç el València.

Al 72, Danilo entrà per Enzo i immediatament arribà el segon en una magnifica jugada que tornà a deixar en evidència el nefast estat de forma i mental d’un equip que no sabem quan tocarà fons. De Paul entrà per Cancelo en busca d’una impossible solució d’última hora, però de nou la cosa es complicà de seguida i a la següent jugada Vezo fou expulsat per tombar a Shatov quan encarava per a fer el tercer.

El València encara va patir diverses arribades dels de casa fins que, per fi, l’àrbitre xiulà el final d’un nou encontre per a oblidar.