+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 2-0 BAR: Victòria còmoda i a pensar en el Getafe

Per Pere Alapont · 16 Desembre, 2015

El Valencia ha guanyat 2 a 0 al Barakaldo a l’Estadi de Mestalla i ha sentenciat una eliminatòria que ja portava encarrilada del partit d’anada.

Negredo ha disposat de la primera del partit als 2 minuts quan ha encarat la porteria rival, però en l’àrea menuda ha acabat perdent el baló al ser blocat. Però els locals només han hagut d’esperar uns minuts per a obrir la llauna; al minut 6, llançament de Piatti que rebutja Alejandro i Mina està molt atent per a cabotejar al peu canviat del porter. 1 a 0 i un partit encara més tranquil per davant.

L’ambient a Mestalla era de calma absoluta i el València seguia arribant amb perill quan generava joc des de la banda esquerra amb Piatti. El Barakaldo ha tingut la primera als 12 minuts en un xut fort que Ryan ha encertat a colpejar de punys. Poc després se li ha anul•lat un gol a Negredo per fora de joc. El madrileny havia rematat un baló quasi des de la línia de gol, però el linier ha considerat que el jugador estava avançat.

Al 22, Negredo ha tornat a llaurar-se per compte propi una gran jugada personal per banda dreta i ha deixat a André Gomes un baló que el portugués ha enviat massa alt. Eixe tàndem ha funcionat prou bé durant el primer temps, tant que ha sigut el que ha fabricat el segon dels blanquinegres, obra de Negredo quan se sobrepassava la mitja hora de joc. Mestalla ha corejat el seu nom. Al fil del descans, Ito ha posat a prova a Ryan, que s’ha hagut d’allargar per a evitar el gol dels vascos.

Ja en la segona meitat, Neville ha donat entrada a Fran Villalba per André Gomes. S’ha hagut d’esperar un quart d’hora per a veure la primera ocasió clara, que ha arribat mitjançant Piatti. Fins a eixe moment, l’únic destacat havia sigut un bac de Lucas Orban, el qual s’havera pogut fer molt de mal en l’esquena.

El canterà Diallo ha botat a l’herba per a substituir a Barragan i poc després ho ha fet Rodrigo De Paul per Santi Mina. Els biscaïns, per la seua part, s’han acostat només en alguna falta llunyana, però amb poc perill. Al 73, Negredo havera pogut introduir el segon al rematar tot sol dins l’àrea, però ha enviat la pilota pel centre de la porteria i el meta basc ha pogut detenir-la.

El duel ha seguit pel mateix camí fins a final i amb el resultat de 2 a 0 s’ha tancat una eliminatòria que els valencians han tingut controlada de principi a fi.