+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 0-2 LYO: Derrota per a tancar una Champions depriment

Per Pere Alapont · 09 Desembre, 2015

El València serà equip d’Europa League després de tancar la fase de grups de la Lliga de Campions amb una derrota per 0 a 2 contra l’Olympique de Lyon.

Després de guardar-se un respectuós minut de silenci en memòria de l’aficionat valencianista que va faltar el passat dissabte, el partit començà amb un València tranquil que no volia precipitar-se ni anar amb presses. El Lyon, que ja no tenia cap por al no jugar-se res, es trobava molt solt sobre l’herba.

La primera que van tindre els de Neville va ser al minut 8 en una gran rematada de cap de Mustafi, que tornava a un onze titular, i que va estavellar el baló en el travesser. La cosa no va quedar ahí, i en una jugada calcada des del cantó, De Paul penjà el baló i l’alemany tornà a rematar, en aquest cas amb èxit, però l’àrbitre anul•là el gol per una suposada falta. La intensitat era màxima i els francesos van respondre amb un mà a mà que Jaume va encertar a rebutjar.

Al minut 15, Cancelo tornà a forçar un córner, el tercer fins al moment, i a poc a poc els locals anaren fent-se amb el control total d’un encontre en què els lionesos es limitaven a fer faltes. Sobre els 20 minuts arribà a Mestalla la notícia del gol del Gent, que deixava momentàniament al València fora de la Lliga de Campions. Les males notícies seguiren amb la lesió d’Enzo, que va donar pas a Javi Fuego.

Abdennour va vore la primera groga del partit després d’enlairar durament a Cornet. Segons després, Jaume tornà a salvar per partida triple al València amb tot tipus de parades. La notícia del gol dels belgues sembla que va arribar dins del terreny de joc, perquè el perill que portaven els blanquinegres es va esvair i l’ambient de Mestalla es gelà.

L’estadi i l’equip van despertar al voltant de la mitja hora, en una gran rematada d’Alcácer a centre de Gayà i que el porter Lopes va aconseguir desviar. De Paul també va tindre la seua en un tir massa suau instants després, però va ser el Lyon qui s’avançà amb un golàs de Cornet des del cantó esquerre de l’àrea que acabà entrant per l’escaire. Tot era una costera per als valencians i amb el 0-1 s’arribà al descans.

Ja amb la segona meitat en marxa, la primera ovació de Mestalla va ser per a Negredo, que botà a calfar a la banda. La posada en escena reflexava, ara sí, que a l’equip se li esgotaven les possibilitats de ser segon de grup. Només havien transcorregut 5 minuts quan el tauró Negredo tornà a vestir-se de curt i entrà substituint a Danilo.

Els de Gary Neville acorralaren als visitants, però el gol no arribava de cap manera. El coliseu esclatà a l’assabentar-se de l’empat del Zenit a Bèlgica quan restaven més de 20 minuts de partit. Eixe gol, lluny de fer apretar un poc més al València, va arribar quan el conjunt de Mestalla estava en un moment crític de forces i Jaume va salvar el 0 a 2 en un mà a mà.

Cancelo va estar a punt de tornar a marcar un dels seus ja clàssics gols sense pel pal curt i a continuació Parejo també tingué la seua. Neville esgotà els canvis donant entrada a Piatti per De Paul i immediatament arribà el 0 a 2 del Lyon en una contra de Lacazette quan el València ja estava bolcat.

A partir d’ahí van transcórrer els minuts del fem, en els quals als locals seguí sense eixir-los res de cara a porta i on, a més, el Gent tornà a posar-se per davant contra el Zenit. Amb el 0-2 s’arribà al final del partit i de la participació en aquesta edició de la Lliga de Campions que més val oblidar prompte. Ara, l’Europa League.