Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

CRÒNICA: El València CF deixa escapar en la recta final els 3 punts a Butarque

Per Blanquinegres · 24 Febrer, 2019

El València CF va perdre ‘in extremis’ la victòria en Butarque i només va poder empatar davant el CD Leganés (1-1), en un partit molt treballat i barallat en el qual va estar segur en defensa fins als compassos finals en els quals va encaixar el gol de la igualada per mediació de Braithwaite i en els quals va aparéixer la figura de Neto per a evitar la derrota. Els de Mestalla van tindre ocasions clares per a sentenciar, però no van encertar i acumulen el seu quart empat consecutiu en LaLiga.

Molt aviat, en el minut 10, una bona acció ofensiva valencianista va acabar amb un xut potent de Gayà que va pegar al larguero. El que sí que va tindre la seua recompensa va ser Kondogbia, en el 21, en una rematada de cap del migcampista al qual res va poder fer Cuéllar, primer gol de la temporada del ‘6’ valencianista, qui no marcava des de febrer del passat any a Bilbao.

El Leganés va buscar l’empat amb pilotes centrades a l’àrea, però el València CF es mostrava seriós en defensa, molt ben col·locat en el camp i esperant el seu moment, amb robatoris i eixides ràpides a la contra, per a certificar la victòria. El primer temps va acabar amb avantatge gràcies al gol de Kondogbia, a la seguretat de Neto i a l’ordre tàctic.

Després del descans el Leganés va fer un pas al capdavant com és lògic per a intentar l’empat. Va avançar línies i el València CF va anar suportant amb criteri este ímpetu, encara que tampoc va abandonar l’àrea local. El València CF sabia llegir el partit, fort enrere, incisiu per les bandes i només li faltava el segon gol. En el minut 69 Gameiro va entrar per Rodrigo, qui reapareixia després de diversos partits absent.

En els compassos finals, el Leganés va passar a l’acció amb futbol directe total. Centres i centres a l’àrea, que impedien als de Mestalla tindre certa continuïtat en el joc. Era un domini local, no d’ocasions, però sí de possessió. En l’últim sospir Braithwaite va poder aconseguir l’empat i trencar les il·lusions de triomf. I encara va poder ser pitjor de no haver aparegut un impressionant Neto en un mà a mà d’En-Nesyri. Ja no es mouria el marcador i els de Mestalla sumen el quart empat consecutiu. Ara a pensar en la semifinal davant el Betis a Mestalla del pròxim dijous.