Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

CRÒNIQUES  FEMENÍ

CRÒNICA: València Basket es queda a un pas del campionat lliguer (76-61)

Per Josep Prats · 06 Maig, 2021

València Basket tornava a Salamanca per a un partit de vida o mort davant el Perfumerias Avenida. El tercer partit de la final de lliga, el qual podria donar el primer títol lliguer de la història per a les taronja.

Celeste va obrir el marcador des dels cinc metres amb un gran tir en suspensió. Les taronja començaren igual que el segon partit, agafant els comandaments des de primera hora i col·locant un 2-9 inicial. Després del temps mort local, les salmantines pujaren la intensitat i baixaren la renda. Els primers deu minuts van ser trepidants i el resultat era de 20-23 a la fi dels mateixos.

No obstant, el segon quart va començar amb un 6-0 de parcial. Per tant, les salmantines li pegaren la volta al marcador (26-23). El ritme en els triples de les locals era impossible de parar. En quinze minuts, ja portaven set triples convertits. En l’equador del segon període, les alarmes en la banqueta taronja començaven a sonar després de veure’s nou punts baix (37-28). El temps mort de Rubén Burgos va fer efecte, ja que van aconseguir un 0-6 de parcial. Una cistella de Celeste baix de l’anella va tancar el segon quart amb el marcador de 42-37.

Després de dos minuts de joc, Hof anotava la primera cistella de la segona mitat, encara que Cristina va contestar de seguida amb un triple (44-40). A poc a poc, València Basket anava aconstant-se en el partit. El joc en el pal baix de Celeste i Carrera, vitals. Però dos triples consecutius de les locals, les va posar altra vegada amb un avantatge considerable (54-46). Es notava el nerviosisme en les taronja, ja que les pèrdues es produïen constantment. El tercer quart va finalitzar amb el resultat de 57-50.

El cansanci en les visitants floria, i cada vegada més, València Basket anava despenjant-se del partit. La defensa taronja començava a fer aigües amb la falta de comunicació entre les jugadores. El partit de les visitant va ser de més a menys. Precipitacions en els últims minuts allunyava a les taronja del títol. El resultat final va ser de 76-61.