+  CRÒNIQUES

CRÒNICA RAY 1-2 VCF: El València es retroba amb el triomf

Per Pere Alapont · 05 Desembre, 2014

El partit a Vallecas ha començat amb domini dels locals i poc de ritme a la creació de joc. Al València moltes imprecisions i un centre del camp, hui amb Filipe fent de Parejo, que no ha sigut capaç de generar cap perill en la majoria de l’encontre. Al minut 26 l’àrbitre podria haver xiulat perfectament un penal després que Lucas Orban tombara a Licá dins l’àrea. El Rayo era l’equip que dominava i al minut 37, després d’haver estat a punt d’aconseguir el primer gol en un llunyà llançament de falta, ha arribat definitivament la diana que obria el marcador. Orban no aconsegueix rebutjar un baló dins l’àrea en una treta de corner i Álex Moreno anota el primer per als seus. La primera part ha acabat sense que els valencianistes hagen disparat ni una vegada a porta.

A l’inici del segon temps, els madrilenys podrien haver ampliat distàncies en una sèrie de llançaments que s’han produït poc després del xiulit inicial i que han obligat Yoel a estirar-se en diverses ocasions. Al 8 de la segona part ha arribat, per fi, el primer llançament a porta del València, un tir llunyà de Javi Fuego que ha parat Cobeño. De Paul també ho ha intentat més tard però sense èxit.

Els visitants començaven a carburar després d’una hora de joc en la qual no havien pogut arribar amb perill a la porta rayista i en una acció aïllada, el porter dels madrilenys ha vist com se li escapava de les mans un baló que li arribava innocentment i Paco Alcácer aprofitava per a igualar el marcador. Era el minut 70. Amb aquesta diana, el jugador de Torrent tornava a marcar més de dos mesos després.

Otamendi ha tingut el gol al seu cap pocs minuts després, però Cobeño, aquesta volta sí, ha pogut detenir el seu remat. Quan faltaven 10 minuts, Nuno ha donat entrada a Negredo per Alcácer i quan restaven poc més de 5 ha arribat el definitiu gol de la remuntada. De Paul arreplega un baló en una posició prou escorada a la porta i, després de recorrer uns metres, creua amb un potent dispar la pilota i estableix el valuós 1 a 2 al marcador. Des d’aleshores, el Rayo sols ha tingut una oportunitat més per a empatar, però Yoel ha estat molt segur.

Amb aquesta important victòria, amb remuntada inclosa, el València s’assegura pràcticament el pas a la següent ronda i també una injecció de moral vital per a seguir lluitant els pròxims partits.