+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA OL 0-1 VCF: El VCF sap patir per sumar la 1a victòria europea

Per Blanquinegres · 29 Septembre, 2015

El VCF es presentava a l’estadi de Gerland amb les modificacions esperades i que el passat cap de setmana Nuno Espírito Santo va confirma després de la victòria davant el Granada. El dibuix tàctic canviava cap a un clàssic 4-3-3 per poder fer front al rombe que Nuno va destapar del conjunt de Fournier.

Tot i no ser un partit vistos per a cap dels dos conjunt, els de Mestalla si van saber ser més resolutius als primers 45 minuts de joc, complint el guió que Nuno havia previst per al partit -“maximitzar els encerts minimitzar els errors”. Així pues, al 8’ de partit, Abdennour, que regressava al país que l’havia fet créixer com a jugador, prop va estar de connectar el 0-1, la seua cabotada, però va marxar fora de l’arc defensat per Lopes. Passat el quart d’hora de partit els de taronja hui, tornaven a sumar altra acció perillosa en l’àrea francesa. Ara era Piatti qui posava a prova a Lopes. El meta francès responia atallant amb els peus.

El perill del Lyon, arribava a traves de la pilota parada. Al minut 27, Jaume va tindre que entrar en acció per frenar el dispar directe que Valbuena tractava de col·locar dins la xarxa. El d’Almenara al traure la mà trobava altra ajuda, la del travesser que acabava enviant la pilota al servici de cantó.

Als últims déu minuts de joc, el VCF va entrar en una fase en la que el gol estava cada volta més aprop, però els pals de les porteries de Gerland evitava trencar la igualtat. Primer va ser, Abdennour qui esta volta estavellava la pilota al pal després d’un corner. El batalló d’ocasions prosseguia amb la que Sofiane Feghouli protagonitzava, tornant a trobar-se com únic enemic, el pal per posar el 0-1 a l’electrònic de Gerland. Finalment, al 42 de la primera meitat, novament Feghouli com protagonista, trencava el forrellat i amb un sublim xut des de fora de l’àrea superava a Lopes i donava un lleuger avantatge als valencianistes prop del descans.

Però tot i el respir que el gol de l’algerià podia haver suposat, l’Olympique va tractar de trencar el domini espentant als últims minuts. Primer Lacazette va intentar-ho però primer les cames de Abdennour i després el travesser de la meta de Jaume van evitar l’empat. Ja dins del temps de descompte, Ferri amb tot al seu favor, errava i enviava la pilota a corner. Ara si el col·legiat enviava als protagonistes als seus vestidors.

A la represa, sense canvis, el Lió va centrar-se per poder tornar a signar les taules al partit. El VCF vivia oprimit en la seua àrea, que es trencava en el moment en el qual el VCF eixia de forma veloç al contraatac.

La nota negativa del partit apareixia quan Aymen Abdennour demanava el canvi amb molèsties a la part posterior de la seua cama esquerra. En el seu lloc eixia Santos, qui debutava en la màxima competició del continent.

El pas dels minuts no convidada a pensar en el que partit seria plàcid per als de Nuno. La sentència blanquinegra no arribava i el Lyon aprofitava per assetjar l’àrea de Jaume que es defensava una i altra volta. Mentres amb el carrusel de canvis a ambdós bàndols, el VCF de Nuno va vore’s salvat ja que el ritme pareixia caure al mateix ritme que el minuts s’esgotaven. Però això seria una il·lusió perquè el conjunt de Fourier, al tram final del partit va ofegar, en quant a joc, als valencians.

Jaume tornava, un partit més, a erigir-se com el gran salvador de 2 punts que amb el xiulit final de Mažić no van escapar-se. El VCF, lluny de Mestalla acabava mostrant una imatge de solidesa tot i el tram final on el València va regalar la pilota al conjunt rival. L’altra lectura post partit és la de que el VCF, amb els 3 punts abasta la segona plaça del grup H que a hores d’ara lidera el Zenit després de sumar la victòria davant el Gent.