+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA LUD 2-1 VCF: Sense punteria al derbi de la ciutat

Per Alex Chardí · 23 Novembre, 2014

Amb el començament del derbi de la ciutat era el València qui prenia la iniciativa mentre que el Llevant començava a defendre al seu camp esperant als de Nuno Espirito Santo per tal de robar el baló i traçar contres ràpides.

Amb Carles Gil fent arrancades des del centre del camp per tal d’ajudar a André Gomes en la creació, la banda dreta quedava per a les pujades de Barragan i el València bolcava el pes del seu joc per la banda Esquerra on Gayà, Piatti i Rodrigo, que també queia a banda dreta, feien les seues centrades buscant el remat del ‘7’ valencianista, Negredo. Amb esta fórmula, arribaven els primers remats buscant la porteria granota.

Els primers 20 minuts eren domini quasi absolut valencianista, on André Gomes i Carles Gil eren el timó blanquinegre. Però amb el pas dels minuts l’encontre començava a anivellar-se i el València tenia de vegades problemes amb la pressió granota i pèrdues en l’eixida del baló donaven ales a les primeres arribades llevantinistes de perill.

Al minut 35 Negredo iniciava al centre del camp una jugada amb una passada a banda Esquerra on Piatti deixava el baló a desdoblament de Gayà que centraria i Negredo remataria de cap uns metres per dalt del travesser. 3 minuts després el València tornaria a avisar la porteria de Mariño amb un llançament des de fora de l’àrea de Carles Gil.

La primera part anava a posar fi amb polèmica: Negredo queia derrocat a terra per una clara espentada dins l’àrea després d’haver controlat una centrada i haver-se quedat a soles davant el porter. Els jugadors del VCF reclamaren el penal que l’arbitre no va pitar.

La segona parta anava a iniciar amb clares ocasions per als dos equips, primer la tenia André Gomes des de la frontal de l’àrea d’una volea amb l’esquerra després d’un rebuig i un minut després (m.51) Diego Alves salvava al València mà una sensacional parada.

Pocs minuts després el València tornava a desaprofitar dues centrades, de Rodrigo buscant a Negredo i de Barragán cap a Rodrigo que no connecta bé el remat amb el cap.

El València es lamentaria de no haver connectat cap remat cap a la porteria defensada per Mariño perquè al minut 57 un llançament de corner per part del Llevant anava a posar l’1 a 0 al marcador després del remat de Casadesús.

Cinc minuts després d’encaixar el gol el València anava a tornar a tindre una bona ocasió de gol. Rodrigo desborda per banda dreta i torna a rebre el baló quasi en l’àrea xicoteta després d’una pared però la rematada al primer pal és fluixa.

Al minut 64 Nuno Espirito Santo busca la reacció amb un doble canvi: Parejo i Feghouli per Piatti i Barragan. Amb defensa de 3 el VCF comença a arraconar al Llevant al seu camp i inicia diverses jugades trenades. En una d’elles una pared entre Parejo i Negredo acaba amb la rematada i el gol de Parejo, la reacció havia tret fruits.

L’alegria anava a durar poc, perquè després de la treta del centre del camp el Llevant anava a tornar a ficar-se per davant amb un tir llunyà a l’escaire de Morales al que Diego Alves ni s’estira per intentar parar.

Al minut 79 Nuno esgotava l’última bala, entrava De Paul per Rodrigo i el València es llançava per l’empat. Una jugada del mateix De Paul culminava amb una claríssima rematada de cap de Negredo al punt de penal que va directe a les mans del porter.

El València acabava el partit assetjant l’area del Llevant, amb tot el conjunt granota pràcticament dins la seua pròpia àrea però el València no acabava mai de culminar les seues jugades. La ocasió més clara va ser de la mà de De Paul que va passar a apenes un metre del pal. Així, el València acaba per no sumar cap punt al derbi de la ciutat.

Fitxa tècnica

València CF: Diego Alves, Barragán (Feghouli, 64’), Mustafi, Otamendi, Gayà, Javi Fuego, André Gomes, Carles Gil, Piatti (Parejo, 64’), Rodrigo (De Paul, 79’) i Negredo.

Llevant UE: Mariño, Ivan, Navarro, Vyntra, Nikos, Sissoko, Diop, Ruben (Morales, 72’), Ivansichtz, Casadesús (El Zhar, 88′) i Barral.

Gols: 1-0: Victor Casadesús (57’), 1-1: Parejo (73’), 2-1: Morales (74’)

Tarjetes: Grogues del VCF: Mustafi (61’); Llevant: Sissoko (40′), Diop (69’),

Estadi: Ciutat de València davant 22.012 espectadors.