+  CRÒNIQUES

CRÒNICA GENT 1-0 VCF: El València no juga a res i es complica la vida

Per Pere Alapont · 04 Novembre, 2015

El València Club de Futbol, concretament els jugadors que vesteixen a hores d’ara la samarreta, van fer un dels partits més dolents del que va de temporada i van caure al Ghelamco Arena de Gent per 1 a 0, de penal, en un encontre que només deixà dos tardanes arribades dels de Nuno Espírito Santo.

El partit començà amb un Gent molt intens, que arribava ràpid i amb perill a l’àrea valencianista. Al minut 6, Jaume s’estirà de forma espectacular per a salvar el primer dels belgues en baló engaltat després d’un córner, tot i que la jugada havia sigut invalidada. La més clara dels 10 primers minuts, però, fou per als visitants després d’una cavalcada per banda i un centre ras que Nielsen va repel·lir per a evitar el primer gol del partit.

Al minut 17, els locals van tindre la seua més clara fins el moment en una rematada de cap que s’enverinà i acabà donant en el travesser del marc defès per Jaume. Santos va estar molt atent col·locant el cos per a traure la pilota de la mateixa línia de gol. El València estava totalment fora del partit i sotmès al joc del Gent. L’associació entre Barragán i Sofiane Feghouli fou l’únic positiu en eixos moments per als de Nuno.

Als 29 minuts, Feghouli va veure la primera groga de l’encontre per una entrada aparatosa i el seu equip no tornà a acostar-se a la porteria rivals fins al minut 38 i mitjançant una treta de cantó. Al descans s’arribà amb empat a 0 i amb un equip que donà la mateixa sensació de pobresa i falta de creativitat que en tots els últims encontres.

Al tornar de vestidors, allò que s’havia rondat durant tota la primera part va succeir. Barragán, en una nit horrorosa, va colpejar amb el braç un baló dins l’àrea blanquinegra i el col·legiat italià xiulà penal. Kums no va errar i el Gent s’avançà als 3 minuts de la represa.

Ni la diana va fer espavilar als homes de Nuno Espírito Santo i el futbol va continuar sense eixir de les seues cames. Parejo ho va intentar des d’una falta molt escorada a la vorera de l’àrea però sense èxit. Els canvis van ser ràpids; si al descans Piatti havia substituït a Mina, als pocs minuts de la segona part André entrà per Fuego i Cancelo per Feghouli.

Al 79, Alcácer va estar a punt de posar la igualada després de recuperar un baló dins l’àrea i disparar a porta, però el porter dels de Flandes la va rebutjar amb eficàcia. Enzo Pérez tampoc va aprofitar un centre de falta de Piatti que havia anat bé per a rematar i la trista derrota es consumà després d’un inservible temps de descompte.