CRÒNICA: Gameiro certifica l’eliminatòria guanyant al Cèltic per la mínima

Per Cristian Año · 21 Febrer, 2019

El Cèltic arribava a Mestalla per a disputar el partit de tornada dels setzens de la UEFA Europa League on el València CF mantenia un resultat favorable de 2-0 després de guanyar a Cèltic Park. Marcelino eixia amb un XI amb molts canvis, entre ells, Lato, Guedes, Carlos Soler en mig de camp, Ferran per banda i Mina i Sobrino en punta de titulars. La porteria, com ja vam veure este diumenge en Lliga, la cobria el brasiler Neto.

Encara que sense massa perill, el Cèltic dominava el partit i buscava la porteria rival. Neto no actuaria en massa ocasions, però el conjunt escocés apretava cada vegada més. Una doble ocasió de Ajes i altra de Hayes serien les més perilloses dels primers 45 minuts. En València, en canvi, no olorava ni la porteria de Bain. A més, Garay havia de ser substituït per Coquelin, ja que no podria seguir per culpa d’unes molèsties físiques. El partit vindria marcat per l’expulsió de Toljan per una doble groga en el 37. En este tram final, Soler, Parejo, Ferran i Santi Mina posaven a prova a Bain, que evitava en vàries ocasions que el València CF s’avançara abans del descans.

En la segona meitat eixirien els de Marcelino dominant, buscant el gol des del primer moment. Sobrino tindria una clara ocasió, però no aconseguia pescar la paret de Wass. El València CF, amb superioritat en el terreny de joc, no volia deixar escapar una victòria. Els de Rodgers també tindrien les seues oportunitats a baló parat, però sense encertar entre els tres pals. Seria Gameiro en la seua primera ocasió qui estrenaria el marcador. Parejo enviava un baló aeri a Wass dins de l’àrea, que de primeres la deixava per a Gameiro, que superava a Bain i feia l’1-0.

L’últim en entrar al terreny de joc seria Kang In, aplaudit per Mestalla, sent el tercer jugador més jove en debutar amb el València CF en competició europea. L’afició volia el segon; estava disfrutant d’uns 45 minuts molt diferents dels de la primera part. Finalment, tot i no aconseguir ampliar el marcador, el València CF certificava l’eliminatòria amb un resultat global de 3-0 davant el Cèltic de Glasgow. Ara toca esperar el pròxim rival de la UEFA Europa League.