Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

ACTUALITAT  CRÒNIQUES  ESPECIALS

CRÒNICA: Espanya compleix contra Japó (77-88)

Per Miguel Castells · 26 Juliol, 2021

Debut immillorable de la selecció espanyola a Tòquio al considerat grup de la mort. L’exhibició de Luka Doncic davant Argentina no han espantat als xics de Sergio Scariolo, que amb una actuació coral s’han imposat als amfitrions per un resultat de 77-88 . Ricky Rubio i Marc Gasol lideren una selecció on tots aporten, inclosos els nous com Usman Garuba.

Espanya demostrava des de l’inici que no volia cap sorpresa, però després d’un bon començament Japó aconseguia igualar el marcador, fins a empatar-lo a 26. Tot seguit, la ÑBA ha endossat un parcial de 15 a 0, gràcies en bona part a la màgia de Ricky Rubio, que és indiscutiblement la batuta d’este equip.

Avantatge de 20 punts al descans

Un segon quart espectacular ficava un avantatge de 20 punts (28-48) i el partit vist per a sentència. La defensa tornava a ser una de les virtuts principals d’un equip que manté les senyes d’identitat que l’han portat a lluitar sempre per les medalles.

Segona part sense patiments

Malgrat els diferents intents de reduir distàncies per part del Japó, Espanya es va mostrar molt segura durant tot el tercer quart. Amb dos triples seguits de Yuta Watanabe li entrava la por a Espanya. Però amb l’entrada de Pau Gasol la intensitat va tornar als nostres encarant l’ últim quart 56-69.

I fins i tot el Japó es va arribar a posar a 9 a l’ultim minut de l’últim quart. Al final, victòria solvent que dóna confiança a la selecció per a enfrontar els partits complicats contra l’Argentina i Eslovènia. El pròxim partit serà front enfront de l’Argentina, el dijous a les 14.00, i tindreu tots els detalls en *Blanquinegres.