CRÒNICA: Els 3 punts del derbi es queden a casa i el València CF torna a mirar cap amunt (3-1)

Per Cristian Año · 14 Abril, 2019

Tocava derbi a Mestalla. Abans de rebre al Vila-real per a disputar la tornada, el València CF necessitava centrar-se en Lliga per a seguir lluitant per l’objectiu Champions. Enfront, un Llevant que també es veia obligat a guanyar per a allunyar-se del descens. El partit prometia.

Amb la baixa d’última hora de Rodrigo, Marcelino apostava per una dupla Guedes-Mina que no tardaria a fer efecte. Al minut 2, quan Mestalla encara no s’havia ni omplit, el portugués penjava un baló a l’àrea i Santi Mina, amb una gran cabotada, obria el marcador. Tant Guedes com Cheryshev tindrien oportunitats per a fer el segon, però cap d’ells aconseguia superar a Aitor.

El València CF dominava mentre el Llevant vivia d’alguna aïllada ocasió sense massa perill. El contratemps arribaria per a Piccini, que se n’anava lesionat del terreny de joc a la mitja hora de partit. Al descans, tot i poder anar amb un resultat més ampli, els de Marcelino marxaven a vestidors amb un resultat d’1 a 0.

Ja en la segona meitat, el Llevat avisaria amb un xut potent des de fora de l’àrea, però el tir anava massa centrat a les mans de Neto. Minuts després, Mestalla cantava gol després d’un rebuig de Cabaco, que pareixia que entrava dins. Sorprenentment, seria Carlos Soler qui es marcava en pròpia porteria en el 55. El conjunt granota empatava el partit.

L’alegria de l’empat els duraria poc. En el 57, tan sols 2 minuts després, Gonçalo Guedes tornava a posar per davant al València CF. Després d’una bona combinació en l’àrea amb Carlos Soler, Guedes creuava el baló per a posar el segon. Mestalla respirava. L’equip tenia ganes de més, i en el 62 arribaria la sentència. Soler enviava el baló al pal i Mina aprofitava el rebuig per a tan sols tocar el baló i clavar-lo dins. Els 3 punts del derbi anaven a quedar-se a casa.

Mestalla era una festa, i a ixa festa s’apuntava Kang In, que tornava a vestir de curt i a tindre minuts amb l’equip. El sudcoreà buscava el baló i ho intentava des de la distància. L’afició tornava a disfrutar dels seus detalls. Finalment, tot i poder fer-ne més, el partit acabava 3-1 i El València es quedava a tan sols 3 punts de la Champions. Aquest és el camí!