CRÒNICA: El València CF i la Reial Societat es repartixen els punts a Mestalla (0-0)

Per Cristian Año · 10 Febrer, 2019

La Reial Societat visitava Mestalla en la jornada 23 per a enfrontar-se a un València CF amb els mateixos punts i igualats en la taula de classificació. Una victòria per a un dels dos podia fer que es clavaren en llocs europeus després de la derrota del Betis i a l’espera del resultat de l’Alavés. Els dos conjunts arribaven amb un gran estat de forma i, a més, el rival venia de guanyar el derbi basc davant el Bilbao.

Els primers 15 minuts transcorrien sense cap ocasió. Cap dels dos equips aconseguien mantindre el baló ni tampoc aproximar-se a l’àrea rival. Seria Januzaj el primer en avisar, però el baló anava a córner. Roncaglia, qui debutava amb l’equip, es mostrava seriós en defensa tallant balons important i mostrant molta personalitat. El València CF contestaria amb un remat de cap que anava a les mans de Gero Rulli, que atrapava sense esforçar-se. Els primers 45 minuts acabarien sense cap transcendència després de protagonitzar una mitja part molt lenta i tranquil·la.

La segona meitat també arrancaria amb la mateixa velocitat que la primera. Cap dels conjunts provocava ocasions clares. Un partit amb molt poca feina per a Rulli i Neto. Kondogbia ho intentava abans de ser substituït per Coquelin, però el xut li eixia massa fluix i a les mans de l’argentí. Gameiro també tindria un parell d’ocasions, però en cap d’elles connectava amb la pilota. Rodrigo, només eixir, tindria una de les més clares del partit després de picar un baló, però se n’eixia per poc. El València CF començava a dominar.

Marcelino li donaria 15 minuts a Gonçalo Guedes, que tornava a tindre minuts després de passar per quiròfan. Mestalla s’alçava en peu per a aplaudir la tornada del portugués. Els de Marcelino apretaven cada vegada més, jugant i tocant prop l’àrea de Rulli, mentre que els d’Imanol Alguacil desapareixien un poc del partit. Finalment, tot i intentar-ho en la segona meitat, el València CF no aconseguia marcar i es repartia els punts amb la Reial Societat. Ara a pensar ja en Europa i en el partit davant el Celtic del pròxim dijous.