CRÒNICA: El València CF guanya còmodament el derbi davant el Villarreal (3-0)

Per Cristian Año · 26 Gener, 2019

El Villarreal visitava Mestalla per a disputar un derbi on ambdós conjunts necessitaven la victòria, el València CF per a seguir escalant posicions i els de Luís García Plaza per a eixir de la zona de descens. Marcelino eixia amb un XI sense sorpreses amb la dupla Rodrigo-Mina en atac.

En la primera ocasió d’atac, Santi Mina recibia una falta que penjaria Dani Parejo al cor de l’àrea. Coquelin la pentinava i Diakhaby s’avançava a tots per a rematar de cap al fons de la porteria, però l’àrbitre xiulava fora de joc. El VAR entrava en acció i deixava clar que el gol era totalment legal i pujava l’1 a 0 al marcador al minut tres. Cheryshev s’apuntava a la festa, però obligava a Asenjo a lluir-se. El València CF dominava sens dubte durant els primers minuts.

El rival, mentrestant, aplegava sense perill i feia actuar a Neto en un parell de córners i un llançament de falta directa de Cazorla. Fornals tindria la més clara però en cap moment el brasiler havia de lluir-se baix dels pals. El València CF volia aprofitar per a fer el segon, però la més clara arribaria abans de marxar al descans amb un xut llunyà de Parejo que s’estampava en la creueta. La primera meitat es decantava per als de Marcelino i se n’anaven als vestidors amb un resultat favorable.

La segona meitat tampoc arrancaria gens malament. Al minut 50, primer Santi Mina es topava amb el pal i seguidament Parejo fabricava un passe entre línies per a deixar sol a Cheryshev davant Asenjo, que aconseguia fer el 2-0. Carlos Soler, Coquelin o inclús Piccini buscaven el tercer, mentre que els groguets fallaven una ocasió claríssima amb un remat d’Àlvaro a les mans de Neto, qui la parava en la mateixa línia.

Encara tindria temps Rodrigo Moreno de fer el tercer. Ferran Torres la posava a l’àrea i Rodrigo, de cap, tornava a marcar a Mestalla. Finalment, el València CF aconseguia endur-se el derbi i sumar 3 punts després de mostrar un bon joc davant de l’afició. Ara, a pensar en el complicat partit del dimarts davant el Getafe en la Copa del Rei.