Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

CRÒNICA: “Colp d’autoritat d’un València que es retroba a San Mamés”

Per Jorge Olmos · 28 Septembre, 2019

El València C.F afrontava la visita al nou San Mamés amb l’objectiu de canviar la dinàmica negativa que venia arrossegant. 2 punts de 6 a casa, 5 lesions i 9 gols encaixats a la lliga en 3 partits conformaven un hàndicap difícil de superar. A més calia sumar-li que no viatjara Mateu Alemany, fet que confirma l’eixida pròxima del mallorquí. Enfront esperava un Athletic de Bilbao llançat, consolidat com un equip rocós i molt fort a casa.

Compassos inicials de molta disputa on el conjunt valencià, que ha iniciat el partit amb extrems purs -Cheryshev i Ferran- i amb la idea clara de produir joc per bandes, disposava de les dues primeres ocasions clares a peus de Maxi després de constants centrades a l’àrea. A baló parat arribava la tercera oportunitat quan Garay ha enganxat una volea a la frontal a la qual Unai Simón responia amb una gran estirada.

Molt bones sensacions han transmés els homes de Celades al primer temps, dominant el joc amb les idees molt clares i un estil reconeixible: Seriós en defensa, bona eixida de baló i transicions ràpides per a finalitzar amb centrades des del costat dèbil del rival. Així, aquest pla donava els seus fruits al minut 26, quan Cheryshev rematava una bona acció per banda de Ferran després d’un elèctric contraatac i establia el 0-1 amb el que conclouria la primera part.

A la tornada de vestidors, Garay ha sigut reemplaçat per Paulista. L’encontre seguia el mateix guió i al minut 50 Unai Simón ha guanyat en el mà a mà a Maxi, després d’una bona passada de Rodrigo. Molt participatiu l’uruguaià tot i no haver estat encertat de cara a porta.

Amb el 0-1 i havent perdonat vàries ocasions, el conjunt basc ha despertat amb una doble ocasió per part de Williams, en la que primer Cillessen i posteriorment el pal, han evitat l’empat. San Mamés ha anat venint-se’n amunt i els ‘lleons’ han començat a apretar, fent retrocedir metres a l’equip del Túria i arraconant-lo a l’àrea. Mateixos protagonistes instants després, Cillesen ha tret una mà fonamental a xut creuat de Williams.

Celades ha refrescat l’equip amb el canvi de Maxi per Manu Vallejo, que en una gran acció ha deixat sòl davant del porter a Cheryshev, però el rus no ha aconseguit batre al porter basc, figura de l’Athletic. Per part dels locals, Garitano ha tret a Aduriz, posant tota l’artilleria al camp buscant l’empat mitjançant balons aeris.

Finalment, el València C.F ha sabut sofrir les envestides bilbaïnes i ha resistit amb la porta a 0, podent ampliar la distància al descompte. Gran victòria de mèrit a un camp dificilíssim, i el més important, retrobar-se amb les sensacions que l’han portat a ser un equip campió.