La millor informació del ValènciaCF en valencià

Com hem canviat!
,

Com hem canviat!

COMPARTIR

728-90

Els València – Getafe mai havien adquirit una transcendència majúscula fins als mítics quarts de final de la Copa del Rei de 2019. Esta temporada, Getafe i València estaven firmant una Lliga espectacular, cadascú dins de les seues possibilitats, i a la Copa del Rei aplegaven en un estat de forma tan similar que era complicat advertir un favorit.

I de la mateixa manera, l’eliminatòria no va decebre a ningú. Tota la polèmica que envoltà a Marcelino i a Bordalás al partit d’anada va esclatar a la volta a Mestalla, on un hat-trick de Rodrigo Moreno, dos d’ixos gols al temps afegit, col.locaven al València a les semifinals d’una Copa del Rei que acabaria guanyant.

Una lluita tremenda per la quarta posició

A més a més, esta mateixa temporada els dos equips van disputar una lluita tremenda per la quarta posició, l’última que dóna accés a la Champions. El Getafe va ser quart durant gran part de la temporada, però una ratxa triomfal del València i una derrota de l’equip de Bordalás al Camp Nou va deixar tot de cara perquè, per segon any consecutiu, el València classificara a la UEFA Champions League.

Les mans de Cucurella

A l’any següent, el Getafe tornà a estar prop de les posicions Champions, però la pandèmia trencà el ritme victoriós de l’equip madrileny, que finalment es quedà fora d’Europa. El València no va ser un rival directe, però a Mestalla es donà una de les situacions més polèmiques de la temporada, ja que Cucurella va traure amb la mà una pilota que suposava el 4-3 i la victòria del València, i l’àrbitre no va assenyalar penal.

Ara mateix, cap dels dos equips és el que era. Encara que el València està 3 punts per damunt del Getafe, els dos equips viuen una situació atípica respecte a les últimes dos temporades. El conjunt de Javi Gracia sospira un poc amb la victòria davant el Celta, però el de Bordalás tan sols està 3 punts per damunt de les posicions de descens, i està immers en una espiral realment negativa.

Bordalás, en la corda fluixa

El València visita el Coliseum amb la possibilitat de sentenciar a Bordalás, que ja no és ixe entrenador intocable que realitza miracles amb la plantilla que té, principalment perquè fa la impressió que els seus jugadors ja no creuen en les seues idees, i a este Getafe el caracteritzava la lluita i el seu físic imponent.

Al Coliseum estarà en joc molt més que 3 punts. Dos entrenadors en la corda fluixa, dos equips prop de les posicions de descens i dos dinàmiques que necessiten d’un canvi. Després de dos temporades amb una rivalitat extrema per estar en la part alta de la classificació… és increïble com hem canviat!